x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Playerul portabil ameninta pirateria

Playerul portabil ameninta pirateria

de Alexandru Radescu    |    02 Noi 2005   •   00:00
Playerul portabil ameninta pirateria

Utilizatorii de iPod video au descarcat peste un milion de videoclipuri in 20 de zile de la lansarea serviciului. Pretul unui material video este de aproximativ 2 dolari.

Revolutia playerului portabil "inventat" de compania Apple se intinde si catre taramurile clipurilor video. Si nu doar clipuri, ci si seriale de televiziune la moda.

INCREDERE. "Faptul ca am vandut prin intermediul iTunes music store un milion de clipuri video in primele 20 de zile de la lansarea serviciului demonstreaza ca exista o piata pentru download legal si in acest domeniu", a declarat directorul executiv al Apple, Steve Jobbs, intr-un interviu pentru vnunet.com. Pretul unui dowload video este de 1,99 dolari. Printre preferinte si oferte: de la videoclipuri muzicale cu Michael Jackson sau Fatboy Slim si pana la episoade din "Desperate Housewifes" sau "Lost" sau filmulete produse de Pixar (o alta companie detinuta de Jobbs). In catalogul video al Apple exista in prezent peste 2.000 de titluri, dar oferta se va mari.

"Urmatoarea noastra provocare o reprezinta largirea ofertei, astfel incat utilizatorii sa se poata delecta cu mai multe materiale video pentru computerele personale, dar si pentru noile lor iPod-uri", a adaugat boss-ul de la Apple.

ASTEPTARI. Desi Apple a depasit granita primului milion de download video, analistii de piata considera ca este prea devreme sa se vorbeasca despre o "cerere" pentru asa ceva.

"Suntem inca intr-o faza de pionierat si abia peste cateva luni vom putea trage concluzii", a declarat, pentru vnunet.com, Jim Nail, analist la Forrester Research. Noul model din seria iPod, lansat la 13 octombrie, are un ecran TFT de 2.5 inch si se prezinta cu hard de 30 GB (la pret de 299 de dolari) sau hard de 60 GB (la pret de 399 de dolari). iPod video cu hard de 30 GB poate stoca pana la 7.500 de melodii sau 75 de ore de continut video care poate fi descarcat si in PC sau Mac.

PERSPECTIVE
"Faptul ca am vandut prin intermediul iTunes music store un milion de clipuri video in primele 20 de zile de la lansarea serviciului demonstreaza ca exista o piata pentru download legal si in acest domeniu"
Steve Jobbs
director executiv Apple
×
Subiecte în articol: IT video