x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Playmate Virtual

Playmate Virtual

de Mihai Manole    |    Alina Munteanu    |    16 Noi 2006   •   00:00


Din sumar: Search-ul bate sexul I Telefonie de generatia urmatoare I Blue-Ray in Romania I GADGET I TELECOMUNICATII I Cum alegi un DVD I Afla ultimele stiri pe net I Telecomanda pentru PC I Burnere CD/DVD I Cumparaturi la puterea Google I Reduceri de 35% pentru IMM-uri I Cum verifici daca te-au calcat hackerii I Overburning I Artizanii succesului BitDefender I Gothic 3 I


Playmate in realitatea virtuala

Ce au in comun o vedeta Playboy si o placa grafica de ultima generatie, in afara faptului ca amandoua iti ofera o imagine "de calitate"? Mai nou, Adrianne Curry, protagonista numarului din februarie al revistei Playboy, este modelul virtual al noii serii G80 lansate de NVIDIA. Specialistii acestei companii au "virtualizat-o" si spera ca vor da astfel o lovitura de imagine. Ei au realizat un demo avand-o ca personaj central pe vedeta, demo in care miscarile acesteia au fost mixate cu cele ale unei dansatoare de balet. Lansarea celor doua noi familii de produse - unitatile de procesare grafica GeForce 8800 si chipseturile nForce 680i SLI - este considerata de reprezentantii NVIDIA drept cel mai mare salt tehnologic realizat vreodata de companie. GeForce 8800 e rezultatul a patru ani de munca in colaborare cu cei mai buni creatori de jocuri si prima din lume compatibila cu Microsoft DirectX 10, interfata de programare care va fi lansata cu noul sistem de operare Windows Vista. Impreuna cu chipseturile 680i SLI, compun cea mai performanta platforma pentru jocuri din lume.

Ceas analogic, dar cu Bluetooth

Sony Ericsson si producatorul de ceasuri Fossil au lansat pe piata un ceas cu Bluetooth, care permite controlarea telefoanelor mobile dotate cu aceasta tehnologie. Destul de greu (187,5 grame), MBW-100 este din otel inoxidabil si inainte de toate, un ceas analogic care dispune de functionalitati evoluate de comunicare, cu alte dispozitive periferice dotate cu acelasi mod de conexiune wireless. Dotat cu un ecran OLED, odata conectat la un celular Bluetooth, ceasul arata identitatea celui care apeleaza, cu posibilitatea de respingere a apelului printr-o singura atingere. Utilizatorul este avertizat la receptionarea unui mesaj sau de fiecare data cand unul dintre periferice este deconectat. Cu un astfel de accesoriu poti asculta si muzica, poti vedea ce melodie urmeaza sau ce melodie tocmai s-a terminat.
Ceasul este compatibil cu telefoanele Sony Ericsson K610, K610i, K618, K790, K800, V630, W710, W850, Z610 si Z710, are pana la 7 zile de autonomie si va fi disponibil in magazine la sfarsitul acestui an, cu un pret de 300 de euro.

Sofezi relaxat

Cu noul sistem de navigatie oferit de Sony poti sa te concentrezi doar la drum si ajungi acasa intreg, fara bataie de cap. Sistemul recunoaste gesturile soferului, astfel incat e suficient sa mazgalesti o comanda pe ecran, de genul "du-ma acasa" sau "la benzinarie" si el isi va da seama de intentiile tale. Nu va mai fi nevoie sa tot navighezi prin meniu pentru a ajunge la punctul de interes. NV-U51, asa cum este denumit, afiseaza si cele mai importante repere pe langa care vei trece in drum spre casa. In plus, sistemul iti transmite un semnal sonor in caz ca te apropii de vreun radar. Dispune de o memorie de 512MB si poate rula independent timp de sase ore.

Robotii, pe mese

Bucataria Robot nu este numele unui film. Tocmai s-a deschis in Hong Kong. In ea lucreaza Robochelnerul 1 si Robochelnerul 2, si nici unul nu are o infatisare asemanatoare cu cea umana. Primul poate recunoaste vocile, preia comenzi si le transmite prin infrarosu bucatarilor. Este ghidat de o camera video, deci nu se va lovi de lucrurile care ii stau in cale. Robochelnerul 2 are in plus o tava pe care aduce comenzile. In faza de proiect se afla un al treilea robot, care va consta intr-un brat articulat electronic, care va putea prepara omleta de dimineata.

Shine

In laboratoarele Companiei LG se pregateste cel mai luxos telefon al sud-coreenilor: LG Shine (stralucire). Responsabilul cu realizarea noului aparat este cel care a realizat si modelul de succes LG Chocolate, Skott Ahn. Spre deosebire de modelul anterior, LG Shine nu va avea un touchscreen, un lucru bun, avand in vedere ca are o carcasa din otel inoxidabil, avida dupa amprente. In schimb, modelul dispune de o rotita pentru scroll, cu ajutorul careia se asigura o navigare usoara prin meniu, chiar daca poate fi considerata usor restrictiva, oferind doar alternativele sus-jos. In Europa, Shine isi va face intrarea abia din 2007.

×