x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Rating Nokia: Preluare cu probleme

Rating Nokia: Preluare cu probleme

de Jurnalul National    |    03 Oct 2007   •   00:00

Agenţia de evaluare financiară Fitch a plasat sub supraveghere ratingul "A plus" acordat Nokia pentru datoriile pe termen lung, cu perspectivă negativă

Agenţia de evaluare financiară Fitch a plasat sub supraveghere ratingul "A plus" acordat Nokia pentru datoriile pe termen lung, cu perspectivă negativă, după ce compania finlandeză a anunţat termenii preluării producătorului de hărţi digitale Navteq.

In urma unei eventuale revizuiri in scădere a ratingului Nokia, calificativul va rămăne in categia "A", care indică un nivel redus al riscului pentru investiţii.

Cu toate acestea, ratingul celui mai mare producător de telefoane mobile la nivel mondial ar putea fi redus cu două trepte, se arată intr-un comunicat al Fitch.

Punerea sub supraveghere a ratingului reflectă flexibilitatea financiară redusă pe care o va avea Nokia in urma finalizării tranzacţiei, programată pentru primul trimestru al anului viitor, precum şi riscurile crescute la care va fi expusă compania.

Fitch va lua o decizie după revizuirea implicaţiilor financiare ale achiziţiei şi după aprobarea acesteia de către acţionarii Navteq.

"Nokia a avut o strategie conservatoare in domeniul fuziunilor şi achiziţiilor dar, in prezent, pare dispusă să se implice in tranzacţii mari, legate de domeniul serviciilor, pentru a completa operaţiunile de bază, de producţie a telefoanelor mobile, care au ajuns la maturitate", a declarat Stuart Reid, unul dintre directorii Fitch pentru Europa, citat de Mediafax.

El a arătat că Fitch inţelege necesitatea ca Nokia să se dezvolte in continuare, dar rezultatele pozitive ale politicii de extindere se vor vedea in timp.

×
Subiecte în articol: IT nokia