x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget realme încheie Summitul inaugural 5G cu promisiunea de a aduce telefoanele cu 5G la peste 100 de milioane de tineri

realme încheie Summitul inaugural 5G cu promisiunea de a aduce telefoanele cu 5G la peste 100 de milioane de tineri

03 Iun 2021   •   18:23
realme încheie Summitul inaugural 5G cu promisiunea de a aduce telefoanele cu 5G la peste 100 de milioane de tineri

realme, producătorul de telefoane cu cea mai rapidă ascensiune din piață, a anunțat astăzi la summit-ul său 5G intenția de oferi telefoane cu tehnologie 5G pentru 100 milioane tinerii din întreaga lume în următorii 3 ani. La summit-ul realizat în parteneriat cu GSMA și Counterpoint Research, realme a dezvăluit și noile modele din seria GT, modele de top ce vor fi lansate în perioada imediat următoare, precum şi câteva inițiative corporate pentru promovarea adoptării 5G la nivel global.

Având tema “5G Global: accesibil pentru toată lumea”, summit-ul a reunit furnizori de echipamente, asociații, instituții de cercetare și dezvoltare, lideri din mai multe domenii, pentru a-și împărtășii perspectivele asupra mai multor subiecte 5G: conectivitatea 5G actuală la nivel global, relația dintre tehnologia 5G și generația tânără, dar și despre cum tehnologia 5G ar putea deveni mai accesibilă în viitor.

 

În cadrul summit-ului, realme și-a reafirmat angajamentul de a deveni un jucător care să popularizeze tehnologia 5G, să o dezvolte și să o ofere către cât mai mulți oameni din întreaga lume. În 2020, realme a lansat 14 dispozitive 5G în 22 de piețe, reprezentând aproximativ 40% din toate produsele sale. Până în 2022, compania își propune să crească numărul de dispozitive cu 5G la peste 20, crescând raportul la 70% în 50 de piețe. realme intenționează să preia conducerea industriei prin lansarea unui telefon 5G la un preț sub 100 de dolari în următorii câțiva ani, o mișcare care urmează să accelereze adoptarea tehnologiei 5G, în special în țările în curs de dezvoltare.

 Începând cu primul nostru model 5G, realme X50, am explorat noi concepte de design și inovații tehnice pentru a aduce utilizatorilor modele 5G mai subțiri, mai performante și mai atrăgătoare. Credem că în era 5G,  a ajuta la dezvoltarea și adoptarea acestei noi tehnologii este o misiune importantă pentru realme. Vom lucra din greu pentru a ajuta la popularizarea 5G ascultând tot mai mult nevoile consumatorilor, promovând produse inovative și contribuind la construirea unui ecosistem 5G.”  a declarat la summit Madhav Sheth, Vicepreședinte și CEO realme în India și Europa.

 realme crede ca 5G este pentru generația tânără, o generaţie ce a crescut împreună cu internetul, care caută modalități de a se conecta și de a se exprima dincolo de lumea fizică. Fiind un brand dedicat consumatorilor tineri, realme încearcă să asculte cu atenție de cererile acestora legate de tehnologia 5G şi să îi implice mai mult în procesul de creare a unei experiențe de utilizare 5G mai bună. Ne punem speranțele în tineri că pot ajuta la răspândirea tehnologiei 5G.” a declarat la summit Johnny Chen, Brand Director realme.

În 2021, realme intenționează să înființeze peste 10 magazine 5G în întreaga lume, oferind tinerilor spații exclusive în care să se poată bucura de experiența 5G în cloud gaming, AR(Realitate augmentată), evenimente LIVE și alte aplicații populare care necesită o conexiune 5G.

 În luna mai a acestui an, 60 de țări din întreaga lume au dat drumul la rețeaua 5G, iar 12 dintre ele sunt piețe emergente, majoritatea din Asia. În timp ce acoperirea 5G este încurajatoare, un sondaj efectuat de GSMA arată că rămân alte bariere pentru adoptarea pe scară largă a noii tehnologii în rândul consumatorilor, cum ar fi accesibilitatea dispozitivelor, lipsa competențelor digitale, costurile datelor mobile. Cu toate acestea, tranziția la 5G este inevitabilă peste tot în lume și ne așteptăm ca 5G să aducă 600 miliarde USD economiei globale în următorul deceniu.” A declarat Kalvin Bahia, Principal Economist GSMA Intelligence.

Peter Richardson, VP si Co-Founder Counterpoint Research, a confirmat creșterea impresionantă a rețelei 5G, iar prețurile din ce în ce mai mici a telefoanelor a fost unul dintre principalii factori de creștere. „Până la  sfârșitul anului trecut am văzut câteva telefoane 5G extrem de competitive oferite în China la prețuri accesibile, realme V3 5G la 145 USD fiind unul dintre cele mai ieftine telefoane. realme contribuie la popularizarea tehnologiei în multe țări cu o serie de produse convingătoare cu specificații excelente la prețuri surprinzător de accesibile” declarat acesta.

„Actualizarea la chipset-uri 5G împinge performanța procesării platformei la niveluri remarcabile, permițându-ne să maximizăm îmbunătățirile pe care le vedem în componentele și hardware-ul smartphone-urilor de astăzi. La fel de important, livrăm 5G către toate nivelurile, asigurându-ne că este accesibil atât segmentelor largi de pe piețele dezvoltate, cât și pe cele emergente. ”

Pentru a sprijini adoptarea globală a produselor 5G, realme va înființa șapte centre de cercetare și dezvoltare în întreaga lume în 2021, dedicate explorării tehnologiilor și produselor inovatoare. În prezent, 90% din resursele de cercetare și dezvoltare ale realme au fost convertite în tehnologie și produse 5G. În următorii doi ani, realme va investi 300 de milioane de dolari la nivel global în cercetarea tehnologiei 5G și dezvoltarea produselor, precum și în popularizarea rețelei 5G.

×
Subiecte în articol: realme