x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Refugiile pirateriei online

Refugiile pirateriei online

15 Feb 2014   •   12:52
Refugiile pirateriei online

 China, Rusia, India, Argentina, Chile şi Costa Rica sunt paradisuri pentru "piraţii digitali", iar Ucraina oferă cele mai slabe garanţii în ceea ce priveşte proprietatea intelectuală, conform unui recent raport al Alianţei internaţionale pentru proprietate intelectuală (IIPA), preluat de EFE.

 
Raportul, elaborat de organizaţia care reuneşte principalele asociaţii în materie de proprietate intelectuală din SUA, este unul dintre cele influente, fiind avut în vedere de Oficiul reprezentantului comercial (USTR) în momentul elaborării listei anuale de ţări care nu acţionează suficient pentru a proteja drepturile de proprietate intelectuală în reţea.
 
Potrivit IIPA, legile laxe în materie de protecţie a proprietăţii intelectuale limitează opţiunile companiilor americane în căutarea de noi pieţe, întrucât nu oferă garanţii în ceea ce priveşte producţia de filme, programe tv, muzică, software, jocuri video şi cărţi.
 
Raportul este deosebit de dur cu Ucraina, pentru care cere o clasificare specială în aşa-numita 'lista 301' din 2014, care este aşteptată în luna mai şi care ar putea motiva sancţiuni comerciale. Potrivit raportului, Ucraina înregistrează 'deficienţe' legislative şi 'grave probleme de respectare a legii', informează Agerpres.
 
Documentul cere totodată ca USTR să menţină China, India, Rusia, Vietnam, Argentina, Chile şi Costa Rica pe lista neagră privind ţările care încalcă în cel mai evident mod drepturile de proprietate intelectuală.

(foto: catalyst media)

×
Subiecte în articol: piraterie online