x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Reuniune pentru jocuri

Reuniune pentru jocuri

de Mihai Manole    |    15 Iul 2008   •   00:00
Reuniune pentru jocuri

În cadrul E3, cel mai important eveniment din domeniul jocurilor video, se aşteaptă trasarea noilor tendinţe în această industrie.

În cadrul E3, cel mai important eveniment din domeniul jocurilor video, se aşteaptă trasarea noilor tendinţe în această industrie.

 
Greii industriei jocurilor video, fie că vorbim despre producători de hardware sau de software pentru acest sector, s-au reunit în Los Angeles, în cadrul evenimentului Electronic Entertainment Expo, cunoscut ca E3. Jucătorul tradiţional nu pare a mai fi în centrul atenţiei marilor nume din industrie, accentul punîndu-se pe o serie de produse din categoria lifestyle sau pe cele care au ca public-ţintă familiile. Există o tendinţă tot mai evidentă pentru atragerea femeilor, a tinerelor fete şi a persoanelor în vîrstă în această zonă a jocurilor video.

 
BĂTĂLIA CONSOLELOR. Nintendo este lider incontestabil pe segmentul consolelor, cel puţin la capitolul vînzări. Succesul Wii a conturat practic o nouă categorie de jocuri, este de părere analistul ScreenDigest, Harding-Rolls. Este vorba despre un gen de software social cu mare priză la public, cu jocuri din categoria lifestyle şi de antrenament. De cealaltă parte, Microsoft a anunţat o reducere cu 50 de dolari pentru consola sa, Xbox 360, în varianta cu hard-disk de 20 GB. Reducerea se va practica în SUA şi Canada, aici consola urmînd să coste 299 de dolari. Totodată, compania a anunţat şi lansarea, din august, a unui model de 60 GB, tot pe aceste pieţe, la un preţ de 349 de dolari. În ceea ce priveşte strategia Sony în domeniul consolelor, aceasta va fi caracterizată de o poziţie fermă în ceea ce priveşte politica de preţuri şi de încercarea de atragere de jucători prin titluri noi şi oferirea de servicii de descărcări de filme online.

ScreenDigest estimează că piaţa consolelor va ajunge la sfîrşitul acestui an la un nivel de 80 de milioane de unităţi. Nintendo a vîndut peste 26 de milioane de Wii de cînd a lansat această consolă, în timp ce Microsoft a reuşit să comercializeze 20 de milioane de unităţi Xbox360, iar Sony doar 14 milioane de console PlayStation 3.

 
JOCURI NOI. Electronic Arts îşi lansează în cadrul evenimentului o nouă colecţie de titluri, 2008 fiind anul celor mai numeroase noi jocuri lansate de EA. Printre noile apariţii se află "Spore" sau "Mirror’s Edge". Ubisoft, care a colaborat îndeaproape cu Nintendo pentru jocurile Wii, va prezenta un joc de luptă integral comandat prin instrucţiuni verbale, "End War".

×
Subiecte în articol: IT