x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Revoluţia mobilă

Revoluţia mobilă

de Mihai Manole    |    16 Mai 2007   •   00:00
Revoluţia mobilă

Veniturile din televiziunea mobilă şi utilizarea celularului pentru urmărirea materialelor video au o rată de creştere spectaculoasă.

Un raport al "Infonetics Research" estimează că providerii acestui gen de servicii vor incasa de trei ori mai mulţi bani anul acesta decăt in 2006, asta in condiţiile in care creşterea acestui indicator a fost de 317% in perioada 2005-2006, ajungănd la 200 de milioane de dolari. La nivel mondial, se preconizează că vor fi circa 46 de milioane de abonaţi pentru servicii video pe telefonul mobil, regiunea Asia-Pacific urmănd să deţină cel mai mare procent din acest număr.

TV MOBIL. Ultima cercetare realizată de "ScreenDigest", axată tot pe revoluţia mobilă, in special pe partea de tv mobil, estimează că veniturile asociate acestei din urmă tehnologii vor atinge 4,7 miliarde euro pănă in 2011, cănd se aşteaptă să existe 140 de milioane de abonaţi ai acestui tip de serviciu. De altfel, televiziunea mobilă se va dovedi un performer mai bun decăt muzica sau jocurile mobile, infirmănd astfel aşteptările unor sceptici care se indoiau că publicul va alege să urmărească programele de televiziune pe un display de dimensiuni atăt de reduse. In Japonia şi Coreea de Sud, de exemplu, aproape 6 milioane de persoane urmăresc tv pe mobil, iar, in Italia, o reţea de acest tip a reuşit să atragă aproape jumătate de milion de abonaţi, la numai căteva luni de la lansare.

VETERANII. Jocurile au fost printre primele servicii de entertainment oferite pe mobil, incepănd cu celebrul "Snake". Piaţa jocurilor pe celular are un nivel de 1,6 miliarde de euro, dar creşterea aşteptată este foarte mică, pănă in 2011 estimăndu-se o piaţă de 2 miliarde. Motivul este dat de reorientarea operatorilor către celelalte tipuri de conţinuturi mobile. Muzica mobilă păstrează un ritm important de creştere, susţinut de posibilitatea descărcării melodiilor direct pe mobil. Veniturile generate in această industrie vor fi de 1,47 miliarde euro in 2011.

×
Subiecte în articol: IT