x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Scandal - Ceausescu invie in SUA

Scandal - Ceausescu invie in SUA

de Mihai Manole    |    16 Dec 2006   •   00:00
Scandal - Ceausescu invie in SUA

>Povestea dictatorului roman, transpusa intr-un joc video. Left Behind: Eternal Forces, un joc video american criticat ca promoveaza intoleranta religioasa, il foloseste pe Nicolae Ceausescu pe post de anticrist.

Povestea dictatorului roman, transpusa intr-un joc video. Left Behind: Eternal Forces, un joc video american criticat ca promoveaza intoleranta religioasa, il foloseste pe Nicolae Ceausescu pe post de anticrist. Dictatorul roman a fost transformat in Nicolae Carpathia, unul din asistentii sai numindu-se Stolojan.

Un joc video avand o tematica crestina genereaza controverse aprinse peste Ocean. "Lasati in urma: Fortele Eterne" ("Left Behind: Eternal Forces") este un joc adresat adolescentilor. Actiunea este plasata in New York, intr-un timp in care milioane de crestini au fost transportati in rai. Jucatorii sunt insarcinati cu recrutarea si convertirea unei armate care ar urma sa se implice intr-un razboi fizic si spiritual impotriva anticristului si a adeptilor acestuia.

Ghiciti de unde vine anticristul. Din Romania. Nicolae Carpathia, fost presedinte al Romaniei, este liderul fortelor raului, pe care le conduce in scopul exterminarii evreilor.

In seria de carti care stau la baza jocului, Carpathia debuteaza prin a fi un politician carismatic care facea eforturi pentru dezarmarea Romaniei in contextul prabusirii Uniunii Sovietice. Ajunge repede un lider mondial, multi considerandu-l un salvator. Insa personajul isi dezvaluie latura intunecata a caracterului in compania unui personaj pe nume… Stolojan, unul din asistentii sai. In ultimele carti Carpathia, intruchiparea anticristului, conduce campanii pentru cucerirea Ierusalimului.

REACTII. Un grup de avocatura care monitorizeaza activitatile religioase ale aripei drepte sustine ca jocul are o natura procrestina violenta si a inaintat o petitie pentru incetarea comercializarii lui. "Dupa ce ucizi pe cineva, esti nevoit sa iti reincarci punctele sufletului, si pentru asta trebuie sa te rogi… cred ca mesajul este destul de clar", a declarat unul din reprezentantii biroului de avocatura ce a tras semnalul de alarma. Creatorii jocului resping acuzatiile, sustinand ca in ciuda crimelor, firesti pentru un joc video, produsul perpetueaza rugaciunea.
×
Subiecte în articol: IT