x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget SOFTWARE - Enterprise Linux 3 Update 3

SOFTWARE - Enterprise Linux 3 Update 3

13 Sep 2004   •   00:00

Securitate inainte de termen

Red Hat, furnizorul de solutii open source pentru companii, a lansat o actualizare a produsului sau de intreprindere: Enterprise Linux 3 Update 3. E vorba de securitate, suport pentru serverele IBM Power5, suport pentru noi drivere si corectarea catorva defectiuni. Actualizarile de securitate includ caracteristicile Exec-shield si PIE (Position Independent Executable) care protejeaza impotriva atacurilor ce exploateaza suprascrierea structurilor de date in memorie.

Suportul NX (No Execute) a fost extins de la procesorul Intel® Itanium® 2 pentru a include procesoarele Intel x86, Intel EM64T si AMD64. Tehnologia NX restrictioneaza executarea codului programelor in zone specifice de memorie prevenind astfel multe vulne-rabilitati.

Aceste caracteristici sporesc securitatea sitemelor Red Hat Enterprise Linux, reducand astfel in mod semnificativ abilitatea hacker-ilor de a declansa executarea codului compromitator. De la lansarea initiala a Red Hat Enterprise Linux, abonatii au primit actualizari precum dispozitivul suport SATA, suportul Intel® EM64T si layer-ul de executie IA-32 pentru procesoarele Intel Itanium 2.

×
Subiecte în articol: IT enterprise linux