x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Stirile zilei

Stirile zilei

25 Apr 2005   •   00:00


  • 26 aprilie 2005
  • Combinatie - Acer vrea telefoane mobile

    Acer, principalul producator de computere personale din Taiwan, se afla in negocieri avansate cu grupul Siemens pentru a deveni partener in cadrul diviziei de telefonie mobila a acestuia. Un ziar german sustine ca firma din Taiwan intentioneaza sa-si diversifice activitatile din domeniul produselor electronice multimedia. Siemens a lansat recent o actiune de reducere a costurilor la divizia de telefonie mobila, care se confrunta cu pierderi. Grupul german a afirmat ca problemele unitatii sale trebuie rezolvate inainte ca aceasta sa poata fi scoasa la vanzare sau sa fie creat un parteneriat.

    Raport - Supraproductie in China

    China ar putea aduna peste 20 de milioane de telefoane mobile in depozitele sale din cauza faptului ca productia depaseste cu mult cererea, se arata intr-un raport al oficialilor chinezi. Conform unui studiu al Ministerului Industriei si Informatiilor, productia de telefoane mobile a Chinei va ajunge la 260 de milioane de unitati, din care 160 de milioane de bucati avand ca destinatie exportul. In acelasi timp, numarul de mobile achizitionate in China va creste la 60 de milioane de bucati, dintre care 20 de milioane de telefoane pentru inlocuirea celor vechi. In 2004, China a devenit tara cu cel mai mare numar de utilizatori de telefoane mobile - 230 de milioane de utilizatori.

    Piata - America dezamageste Nokia

    Compania Nokia a anuntat pe primul trimestru un profit net de 1,1 miliarde de dolari, cu 18% mai mare decat cel inregistrat in aceeasi perioada din 2004. In ceea ce priveste rezultatele din segmentul dispozitivelor mobile, cresterea de volum din trimestrul I fata de aceeasi perioada a anului trecut a fost cea mai rapida in China, care a devenit piata Nokia numarul 1, urmata de regiunile Asia Pacific si Europa/Orientul Mijlociu/Africa. Pe de alta parte, scaderile de volum din America de Nord si din America Latina au constituit o dezamagire pentru oficialii finlandezi, se arata intr-un comunicat de presa al companiei.

    Piata - Yahoo si-a dublat profitul

    Yahoo a intrecut cu mult previziunile, dublandu-si profitul in primul trimestru al lui 2005. Compania a castigat nu mai putin de 205 milioane de dolari, sau 14 centi pe actiune. In primul trimestru al anului 2004, Yahoo inregistrase un castig de 101 milioane de dolari.
    ×
    Subiecte în articol: IT milioane