x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Studiu - Cresterea online-ului european

Studiu - Cresterea online-ului european

de Mihai Manole    |    27 Ian 2007   •   00:00
Studiu - Cresterea online-ului european

Veniturile pe care le va genera continutul online in Europa vor atinge 8,3 miliarde de euro pana in 2010. Asta inseamna o crestere de 400% pe parcursul a 5 ani. Estimarea provine dintr-un studiu al Comisiei Europene, "Continut interactiv si convergenta: implicatii pentru Societatea Informationala". Pentru cele mai avansate sectoare, sectorul online va detine o cota importanta din totalul castigurilor. De exemplu, in cazul industriei muzicale se apreciaza 20%, iar pentru jocurile video 33%. Comisarul european responsabil cu telecomunicatiile, Viviane Reding, a declarat ca tarile membre UE au nevoie de o abordare moderna care sa asigure consumatorilor un acces mai rapid si mai ieftin la internet.

COMPARATII. Studiul claseaza Europa pe locul doi din punct de vedere al dezvoltarii serviciilor de tip broadband, dupa Statele Unite, si pe locul trei in materie de servicii mobile, dupa Japonia si Coreea de Sud. Doua dintre cele mai importante piedici care vor trebui depasite pentru dezvoltarea continutului online si pentru a beneficia de impactul unei asemenea evolutii sunt conectivitatea si pirateria.

De asemenea, un cadru legislativ stabil in acest domeniu va fi de natura sa incurajeze competitia si cresterea in acest sector. Predictiile europene referitoare la boom-ul online-ului reflecta statisticile recente furnizate de retailerii europeni, care au anuntat luna aceasta ca vanzarile online au crescut cu mai mult de 30% fata de perioada similara a anului trecut.

×
Subiecte în articol: IT