x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Tehnologia, fără limită de vărstă

Tehnologia, fără limită de vărstă

de Mihai Manole    |    08 Iun 2007   •   00:00
Tehnologia, fără  limită de vărstă

Cărţile de poveşti sunt inlocuite de computere de la vărsta de 4-5 ani, iar telefonul fără fir a devenit, dintr-un joc amuzant al copilăriei, un dispozitiv aflat in posesia a tot mai mulţi copii.



Studiu: copiii intră in contact cu tehnologia la vărste tot mai mici



Cărţile de poveşti sunt inlocuite de computere de la vărsta de 4-5 ani, iar telefonul fără fir a devenit, dintr-un joc amuzant al copilăriei, un dispozitiv aflat in posesia a tot mai mulţi copii.


PENTRU COPII. Vărsta la care copiii incep să utilizeze dispozitive din categoria electronicelor de consum scade pe an ce trece. Un studiu al companiei americane NPD Group arată că, de la 8,1 ani in 2005, anul acesta s-a ajuns la 6,7 ani vărsta medie a primului contact dintre cei mici şi tehnologie. Cea mai timpurie iniţiere in lumea electronicelor se petrece, in cazul americanilor, in jurul vărstei de 4-5 ani, cu televizoarele şi computerele. Radiourile prin satelit şi playerele portabile au cel mai mult de aşteptat pentru a fi utilizate de copii, pănă cănd aceştia implinesc 9 ani.



CELULARE. Segmentul de vărstă 10-13 ani se dovedeşte a fi cel mai activ in privinţa dinamicii adoptării tehnologiei mobile.

Intr-un raport al JupiterResearch se arată că ritmul de creştere a numărului abonamentelor la servicii de telefonie mobilă, destinate tinerilor aflaţi in această categorie, va fi mai mare decăt in cazul restului populaţiei. Conform părinţilor intervievaţi, aproape jumătate din copiii de 12-13 ani vor avea un telefon mobil pănă la sfărşitul lui 2007, acelaşi lucru fiind valabil pentru o treime din cei de 10-11 ani. In cazul adolescenţilor americani de 15-17, utilizarea tehnologiei mobile are o rată de penetrare mai mare de 70%, potrivit studiului firmei de consultanţă iGR. Părinţii sunt mai uşor convinşi de ultimele generaţii de telefoane pentru copii că o astfel de investiţie merită să fie făcută. Dispozitivele sunt echipate cu GPS, oferind avantajul de a putea transmite pe ecranul mobilului unui părinte sau, de ce nu, pe computer, poziţia exactă a odraslei, la orice oră.

Aproape trei sferturi dintre părinţii chestionaţi s-au declarat interesaţi de versiuni pentru copii ale dispozitivelor electronice cu un brand puternic.

×
Subiecte în articol: IT