x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Tehnologie - Notebook-uri, de la mic la mare

Tehnologie - Notebook-uri, de la mic la mare

de Mihai Manole    |    07 Mai 2008   •   00:00

Noul model Eee PC va fi disponibil pe piaţa românească de la sfîrşitul lunii iunie, au anunţat reprezentanţii companiei taiwaneze Asustek Computer Incorporated (ASUS).

Noul model Eee PC va fi disponibil pe piaţa românească de la sfîrşitul lunii iunie, au anunţat reprezentanţii companiei taiwaneze Asustek Computer Incorporated (ASUS). Minilaptopul ultraportabil, cu o greutate de 900 de grame, cu hard disk de 8GB, poate folosi fie platforma Linux, fie Windows XP. Eee PC va costa 399 de euro. Compania a prezentat şi un produs din categoria laptopurilor care nu pun accent atît pe mobilitate cît pe experienţă multimedia oferită. Este vorba despre notebook-ul M70, capabil să redea conţinut ful HD, dotat cu sistem audio Altec Lansing şi cu un hard-disk de 1TB. Preţul acestui model va fi de 1.799 euro. ASUS şi-a mai prezentat soluţia tehnologică din categoria “IT verde”, fiind vorba despre EPU-Six Engine, un microprocesor care inspectează utilizarea resurselor un computer şi optimizează consumul energetic.

 

Compania taiwaneză îşi va deschide în luna iunie o reprezentanţă în România. În primele trei luni ale anului, grupul a vîndut pe piaţa locală aproape 10.000 de notebook-uri, cu 180% mai mult decît în urmă cu un an, propunîndu-şi pentru acest an o cotă de 14-15% din piaţa notebook-urilor.

×
Subiecte în articol: IT