x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Telecomunicaţii - Deutsche Telekom cumpără 20% din OTE

Telecomunicaţii - Deutsche Telekom cumpără 20% din OTE

17 Mar 2008   •   00:00

Deutsche Telekom intenţionează să preia 20% din principalul operator elen de telecomunicaţii, OTE, în urma unui acord în valoare de 2,5 miliarde de euro cu fondul de investiţii Marfin Investment Group (MIG). Compania germană va demara discuţii cu guvernul grec pentru achiziţionarea unei participaţii suplimentare la OTE.



Deutsche Telekom intenţionează să preia 20% din principalul operator elen de telecomunicaţii, OTE, în urma unui acord în valoare de 2,5 miliarde de euro cu fondul de investiţii Marfin Investment Group (MIG). Compania germană va demara discuţii cu guvernul grec pentru achiziţionarea unei participaţii suplimentare la OTE. Săptămâna trecută, în urma zvonurilor privind intenţia Deutsche Telekom de a deveni investitor strategic la compania elenă, acţiunile acesteia au crescut cu peste 2%. Tranzacţia anunţată ieri, în urma căreia grupul german va plăti 26 de euro pentru fiecare acţiune cumpărată, are nevoie de acordul consiliului de supraveghere al Deutsche Telekom şi al guvernului elen, care deţine 28% din OTE. Deutsche Telekom a mai cumpărat anul trecut divizia de telefonie mobilă deţinută de France Telcom în Olanda şI compania americană wireless SunCom. În privinţa intenţiilor privind OTE, grupul german intenţionează să obţină permisiunea statului grec pentru o majorare a participaţiei, dar nu mai mult de pragul de 33% care ar impune lansarea unei oferte de preluare integrală. Directorul general al Deutsche Telekom, Rene Obermann, a declarat că operatorul elen va contribui din primul an la creşterea profitului pe acţiune.

La sfârşitul anului trecut, Grecia a limitat la 20% participaţiile investitorilor privaţI la companiile de stat de interes strategic. Măsura a fost luată pentru a proteja compania OTE de fondul de investiţii Marfin care se declarase interesat să fie reprezentat în conducerea companiei, participaţia MIG la OTE fiind a doua ca mărime, după cea a statului grec.  

În România, OTE activează prin intermediul subsidiarei Cosmote şi deţine 54,01% din Romtelecom. OTE mai operează în Serbia, Albania, Bulgaria, Macedonia şI Iugoslavia, având în total 30 000 de angajaţi.  

×
Subiecte în articol: IT telekom deutsche deutsche telekom