x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Telefonul saptamanii: Nokia N-Gage QD - Smartphone si consola

Telefonul saptamanii: Nokia N-Gage QD - Smartphone si consola

17 Apr 2004   •   00:00

Saptamana aceasta a fost lansata pe piata romaneasca varianta mai ieftina a telefonului - consola Nokia N-Gage. Dimensiunile au fost reduse, calitatea afisajului a fost imbunatatita, dar s-a renuntat la cateva facilitati (cum ar fi portul USB) pentru reducerea pretului. Pretul aparatului va varia intre 99 dolari SUA si 99 euro (cu conectare) si 199 dolari - 199 euro (fara conectare).

Oricum, N-Gage QD se poate lauda cu o serie intreaga de imbunatatiri. Are un slot multimedia (MMC) care permite schimbarea cardului de memorie fara a fi necesara oprirea dispozitivului, astfel incat utilizatorii sa poata incepe instantaneu un joc. Noul dispozitiv ofera o durata mai mare de viata a bateriei, un mai bun control al tastelor in timpul jocului si luminozitate mai mare a ecranului. In ceea ce priveste apelurile telefonice, difuzorul si microfonul au fost mutate pentru a face mai usoare convorbirile cu telefonul la ureche.

Consola N-Gage suporta jocurile deja existente create special pentru N-Gage, precum si alte titluri exclusive ca Ashen, Pathway to Glory sau jocuri de succes ca The Sims sau Splinter Cell.

Aplicatia N-Gage Arena este preinstalata pe acest model si le permite jucatorilor sa aiba acces mai usor la comunitatea N-Gage Arena, direct de pe consola. Utilizand aceasta aplicatie printr-o conexiune GPRS, membrii arenei pot comunica unii cu altii, pot descarca elemente exclusive de continut sau accesa statistici ale scorurilor.

De asemenea, N-Gage QD suporta functii avansate specifice telefoanelor inteligente, precum gestionarea informatiilor personale, browser XHTML, e-mail. Exista posibilitatea de a descarca si instala alte aplicatii software create pentru telefoanele Nokia din seria 60.


Cristian Ionita

×
Subiecte în articol: IT n-gage