x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Ţestoasele Ninja au ieşit la atac

Ţestoasele Ninja au ieşit la atac

09 Iun 2007   •   00:00

Cei de la Ubisoft au facilitat anul acest reintălnirea cu Ţestoasele Ninja (Teenage Mutant Ninja Turtles), un joc care se bazează foarte mult pe realizarea cinematografică a studiourilor IMAGI. O surpriză mai mult sau mai puţin plăcută, avănd in vedere că jocul se adresează mai mult copiilor decăt adulţilor, intrucăt lupta nu solicită prea mult jucătorul.

Cei de la Ubisoft au facilitat anul acest reintălnirea cu Ţestoasele Ninja (Teenage Mutant Ninja Turtles), un joc care se bazează foarte mult pe realizarea cinematografică a studiourilor IMAGI. O surpriză mai mult sau mai puţin plăcută, avănd in vedere că jocul se adresează mai mult copiilor decăt adulţilor, intrucăt lupta nu solicită prea mult jucătorul.

Teenage Mutant Ninja Turtles poate fi comparat cu Prince of Persia, numai că Ubisoft a uşurat săriturile pe care le-ai fi făcut pentru jocul din urmă şi a realizat o cameră care te cam scoate din minţi pentru că dreapta nu inseamnă intotdeauna dreapta, iar aceeaşi problemă poate fi intămpinată dacă incerci să faci o săritură la stănga.Â

TRAMĂ. Acţiunea se desfăşoară in oraşul New York, de-a lungul a 16 misiuni single-player, misiuni care insumează circa şase ore de joc. Destul de puţin, mai ales pentru un adult care vrea să aibă parte de ceva acţiune. Firul jocului este povestit in căteva naraţiuni, iar eroii intervin cu explicaţii de obicei la timpul trecut. Dialogurile şi voice actingul pot fi considerate amuzante, dar nu trebuie să vă aşteptaţi să auziţi o poveste inchegată a Ţestoaselor.

Nu lipseşte nici unul din cei patru eroi - Raphael, Donatello, Leonardo şi Michelangelo - , iar pănă la finalul jocului aveţi ocazia să luptaţi cu fiecare in parte şi să incercaţi skill-urile speciale ale fiecăruia.

ACŢIUNE. Fiecare ţestoasă are un anumit stil de luptă şi mişcări individuale, la care se adaugă căte o mişcare specială executată in doi. Insă acestea sunt executate prin apăsarea repetată a unui singur buton, iar jucătorul nu are un control exact asupra mişcărilor pe care urmează să le execute.

Pe lăngă butonul de atac, mai avem incă două, unul pentru blocarea atacurilor şi celălalt pentru executarea unei lovituri de picior care să ii năucească pe inamici. Insă adversarii din joc sunt, de cele mai multe ori, ţinte mobile, aşa că in majoritatea cazurilor trebuie doar să ţineţi apăsat butonul de atac pentru a invinge orice inamic. Aceast indiciu poate fi folosit cu succes şi in cazul in care sunteţi atacat de mai mulţi inamici deodată. Nici confruntările cu bossi nu sunt foarte grele. Ca să ii invingeţi este suficient, de cele mai multe ori, să folosiţi mişcările speciale.

Fiecare stagiu este creat in aşa fel incăt jucătorul este obligat să sară, să facă o săritură dublă, să se prindă de un perete sau să fugă pe el.

IMAGINE ŞI SUNET. Grafica este destul de slabă, mai ales dacă ne găndim la problema de care ne lovim in camera fixă. Producătorul nu oferă detalii, iar mărirea rezoluţiei nu imbunătăţeşte semnificativ imaginea. Un mic plus pentru realizarea artistică este faptul că majoritatea filmuleţelor de inceput de stagiu sunt prezentate sub forma unei cărţi de benzi desenate, fiind strecurate pe ici pe colo şi căteva secvenţe din film.

La capitolul sunet nu putem spune că jocul se poate măndri foarte mult. Insă dialogurile amuzante ale ţestoaselor reuşesc să mai şteargă din monotonie. Este totuşi foarte ciudat faptul că jucătorul are la dispoziţie mai mulţi eroi, dar trebuie să stea singur in faţa calculatorul dacă vrea să joace Teenage Mutant Ninja Turtles, intrucăt producătorul nu a creat şi o variantă multiplayer sau un mod cooperativ.

Cerinţe de Sistem

Teenage Mutant Ninja Turtles

Sistem: Pentium 4 (1,5 GHz) sau echivalent

RAM: 512 MB

Video: 64 MB

Hard Drive: 1.600 MB

Sistem de operare: Windows XP/ Windows Vistay

Plusuri

- Mişcările in echipă ale ţestoaselor

- Căteva unlockable-uri interesante

- O serie de replici amuzante

- Grafica şi designul personajelor aduc o notă de umor

- Â Â Â Â Â Â Â Varietatea armelor pe care le poţi alege de la inamicii infrănţiz


Minusuri

- Lipsa unui mod multiplayer sau cooperativ

- Simplitatea exagerată il recomandă doar copiilor

- Probleme din cauza portării

- Jocul este prea scurt

- Nu poţi pune pauză, deci nu poţi să te opreşti la mijlocul nivelului sau să schimbi opţiuni

×
Subiecte în articol: jocuri ninja