x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget The Elder Scrolls 4

The Elder Scrolls 4

22 Mai 2007   •   00:00

Shivering Isles pare să fie mai bun decăt Oblivion, cel puţin la capitolele ambianţă şi prezentare, dar impresionează şi prin unicitate. Din păcate, are incă la bază gameplay-ul cam defectuos din Oblivion. Pe de altă parte, jocul reuşeşte să păstreze interesul jucătorului şi să il facă, poate, să ignore părţile slabe şi să se bucure de quest-uri şi NPC-uri amuzante sau de creaturile ciudate pe care le intălneşte.

GAMEPLAY.

Din păcate, cei de la Bethesda au folosit din nou acel artificiu inspăimăntător "auzi un zgomot" (care este produs in aparenţă de un om invizibil) pe post de introducere pentru Shivering Isles, artificiu care este puţin cam "fumat" pentru a fi primul element cu care iei contact. Totuşi, greşeala este reparată destul de repede. The Elder Scrolls 4: Shivering Isles are totuşi quest-uri mai interesante decăt aţi intălnit in Cyrodiil, iar acest lucru este valabil şi pentru NPC-uri. Multe dintre quest-uri presupun luarea unei decizii corecte ce vizează unul dintre cele două tărămuri, Mania şi Dementia.

INTRIGA

Povestea din acest joc are un aer de nebunie. Sheogorath, stăpănul ţinutului Shivering Isles, are nevoie de un campion uman care să oprească distrugerea tărămului său. Pe măsură ce povestea se desfăşoară, o serie de răsturnări de situaţie care apar suscită interesul jucătorilor şi amuză uneori prin replicile lui Sheogorath. Interacţiunea dintre Mania şi Dementia este foarte bine realizată. Personalitatea complexă a lui Sheogorath include caracteristici ale celor două tărămuri, iar alegerea uneia dintre cele două căi este foarte importantă, aşa cum am mai spus. Te poţi alia cu Mania, respectiv Thadon, duce de Mania, pentru o misiune sau poţi alege tabăra Dementia, a ducesei Syl şi ai săi Dark Seducers.

GRAFICĂ ŞI SUNET

Voice-actingul a suferit ceva imbunătăţiri in Shivering Isles, poate şi din cauza numărului mai mic de NPC-uri. Sheogorath şi Haskill au, de exemplu, voci foarte expresive. La partea grafică trebuie punctat că Mania are o floră bogată cu ciuperci uriaşe şi culori strălucitoare. Dementia e acoperită de vii şi copaci morţi, mlaştini, toate in culori inchise.

Plusuri

- Grafică bună

- Quest-uri interesante

- Echipamente noi

- Voice acting mai bun

Minusuri

- Nu există skill-uri noi pentru caractere

- AI deficitar

- Dialogul lui Sheogorath e cam ilar

- Producător: Bethesda Softworks

CERINŢE DE SISTEM

Sistem de operare: Windows XP, Windows 2000, Windows XP 64 bit

Procesor: Intel Pentium 42 GHz /AMD Athlon 1800 XP

RAM: 512 MB

Video: GeForce 6600 sau imbunătăţit, compatibil Direct X 9.0c

HDD: 4 GB liber

Unitate optică: DVD ROM

×
Subiecte în articol: jocuri shivering isles