x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Timpul liber, pe net

Timpul liber, pe net

de Mihai Manole    |    21 Mai 2007   •   00:00
Timpul liber, pe net
Sursa foto: PORNCHAI KITTIWONGSAKUL/

Internetul in bandă largă incepe să ne ocupe tot mai mult din timpul liber.

Internetul in bandă largă incepe să ne ocupe tot mai mult din timpul liber.

Un studiu realizat de Media-Screen pe piaţa americană a broadband-ului arată că utilizatorii acestui tip de conexiune işi petrec aproape jumătate din timpul liber navigănd pe internet.

In medie, acest lucru inseamnă aproximativ o oră şi 40 de minute dedicate zilnic activităţilor online. In acest timp, utilizatorul obişnuit investeşte cel mai mult timp in activităţile de entertainment şi comunicare, cam 27% din timp pentru fiecare capitol, topul intereselor online fiind completat de căutarea de informaţii şi ştiri, căreia ii este dedicată 19% din timpul petrecut online. Tinerii cu vărste intre 13 şi 24 de ani formează singura categorie de internauţi care accesează in proporţie mai mare (51%) paginile realizate de utilizatori (user-generated), decăt de companii.

Â

BENEFICII. Deşi internetul este o tehnologie acuzată că ar incuraja o viaţă sedentară, rezultatele unui studiu medical arată că, dimpotrivă, internetul s-ar putea dovedi un instrument foarte util pentru orientarea persoanelor sedentare către exerciţii fizice. După un an de cercetare, medicii americani au ajuns la concluzia că adulţii sedentari care accesau un site construit de cercetători pentru a incuraja eforturile fizice au ajuns să facă circa 90 de minute de exerciţii fizice pe săptămănă.

×
Subiecte în articol: IT