x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Vanzarile de celulare au crescut cu 9%

Vanzarile de celulare au crescut cu 9%

de Alexandru Radescu    |    24 Oct 2005   •   00:00

Vanzarile de telefoane mobile la nivel mondial au crescut cu 9% in al treilea trimestru al anului, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Potrivit unui studiu IDC, in al treilea trimestru s-au vandut 208,3 milioane de celulare. Spre comparatie, anul trecut, abia in al patrulea trimestru vanzarile au ajuns la 200 de milioane de unitati.

In ceea ce priveste clasamentul producatorilor, primele pozitii sunt ocupate in continuare de Nokia, Motorola si Samsung. Cu un total de 66,6 milioane de telefoane vandute, producatorul finlandez detine 32% din piata, fiind urmat de Motorola cu 38,7 milioane de unitati, respectiv 18,6% din piata. Pe locul al treilea se afla producatorul coreean Samsung, care a vandut 26,8 milioane de unitati, avand o cota de piata de 12,9%.

Pe locurile patru si cinci se afla LG si Sony Ericsson. Coreenii de la LG au vandut in al treilea trimestru 15,5 milioane de unitati, detinand astfel 7,4% din piata, in timp ce Sony Ericsson a vandut 13,8 milioane de terminale, ceea ce reprezinta o cota de 6,6%.

×
Subiecte în articol: IT milioane