x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Viitorul filmului online

Viitorul filmului online

de Mihai Manole    |    06 Sep 2007   •   00:00

Producătorii importanţi de dispozitive, gen Microsoft, Apple sau Sony, vor face bani buni din download-ul de filme. Căştigurile studiourilor, deşi considerabile, vor fi afectate de politicile lor neunitare de pe această piaţă.

Ultimul raport al companiei Screen Digest indică faptul că descărcările de filme de pe internet vor deveni o afacere viabilă in SUA şi in Europa Occidentală. Examinarea modalităţii in care studiourile de la Hollywood se adaptează la distribuţia online de filme relevă faptul că inexistenţa unei strategii unitare din partea acestora in domeniu va afecta valorificarea potenţialului pieţei. Studiul ajunge la concluzia că marii căştigători de pe această piaţă nu vor fi studiourile de filme, ci producătorii importanţi de dispozitive, precum Microsoft, Apple sau Sony.


VENITURI. Nivelul veniturilor generate de descărcarea de filme este prognozat de Screen Digest la aproximativ 1,3 miliarde de dolari pănă in 2011, distribuite astfel: 720 de milioane in Statele Unite şi 572 de milioane in Europa de Vest. Banii vor reveni in principal studiourilor şi deţinătorilor de conţinut, mai precis 530 de milioane in SUA, respectiv 405 milioane in Europa Occidentală. Ceilalţi vor fi impărţiţi intre furnizorii de servicii şi soluţii tehnologice.

In studiu se apreciază că preţul practicat de studiouri variază intre 70% şi 105% din preţul plătit de consumator pentru cel mai recent film lansat. Acesta este motivul pentru care numai jucători precum Microsoft, Apple sau Sony vor reuşi să absoarbă costurile, avănd o ofertă hardware puternică.

×
Subiecte în articol: IT