x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Viteza 5G: limitele și beneficiile viitorului

Viteza 5G: limitele și beneficiile viitorului

31 Ian 2016   •   16:30
Viteza 5G: limitele și beneficiile viitorului

Vedem zilnic reclame la tot felul de operatori de telefonie, care invită oamenii să cumpere abonamente cu viteze 4G, de peste 100Mbps. Nu e nimic mai fals. Vitezele 4G nu depășesc în medie 10Mbps și în general oferă viteze de download între 3 și 6 Mbps. Viteza 5G însă va oferi într-adevăr viteze de 100Mbps, permițând utilizatorilor să downloadeze filme 3D în aproximativ șase secunde și să redea pe mobile materiale video 4K sau chiar 8K, scrie playtech.ro.

Ce înseamnă, de fapt, 5G

Viteza 5G este un pas înainte de la standardul 4G, care a fost introdus de industria de telecomunicații în 2008. Cum fiecare evoluție la o nouă generație de viteze în telefonia mobilă avea loc din zece în zece ani, se așteaptă ca noul standard să fie introdus în 2018 cu ocazia Jocurilor Olimpice din Coreea de Sud.

Totuși, ce înseamnă 5G? Numele semnifică generația a 5-a de viteză în telefonia mobilă. Cu aceasta, vitezele de download cresc de șase ori, latența comenzilor prin semnalul wireless va scădea semnificativ, filmele și materialele video se vor încărca infinit mai repede, iar site-urile vor răspunde la comenzile tale cât ai clipi.

Mai multe, pe playtech.ro.

×
Subiecte în articol: viteză 5G