x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Vodafone România: clienţi mai puţini, dar creştere pe ARPU şi date mobile

Vodafone România: clienţi mai puţini, dar creştere pe ARPU şi date mobile

de Alexandru Radescu    |    09 Feb 2012   •   10:01
Vodafone România: clienţi mai puţini, dar creştere pe ARPU şi date mobile



Operatorul Vodafone Romania a incheiat anul 2011 cu 8,327 milioane de clienti, in scadere cu 3,1% fata de nivelul din septembrie, declin determinat si de deconectarile continue a utilizatorilor prepay inactivi din baza de clienti.

“Numarul de Cartele prepaid este semnificativ mai mic, ca urmare a intreruperii distributiei gratuite de SIM-uri, o activitate care creste artificial baza de clienti. Si de acum inainte, vom continua sa ne asiguram ca oferim cat mai multa valoare utilizatorilor nostri si in niciun caz nu vom creste in mod nefiresc numarul clientilor', a declarat azi Iñaki Berroeta, Presedinte si CEO Vodafone Romania.


Venitul mediu pe utilizator (ARPU) a avut valoarea de 7,3 euro la 31 decembrie 2011, in crestere cu 1,4% fata de trimestrul anterior si cu 9,3% fata de anul anterior.


In zona datelor mobile s-a inregistrat o crestere semnificativa, atat in ceea ce priveste numarul de utilizatori, cat si veniturile. Numarul utilizatorilor de Internet pe mobil a crescut cu 77% , fata de trimestrul anterior, si cu 75% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Veniturile de Internet pe mobil au crescut cu 33% fata de trimestrul anterior si cu 58% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

“Lansarea noului portofoliu de abonamente MEGA, ce include Internetul pe mobil in toate planurile tarifare, a oferit o valoare reala utilizatorilor nostri, ceea ce a contribuit la cresterea segmentului de date', a adaugat Directorul executiv Vodafone.

La sfarsitul anului trecut, abonatii reprezentau 41%, iar utilizatorii Cartelei Vodafone 59% din totalul bazei de clienti a operatorului.

×