x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget "Zeus" face ravagii în conturi bancare

"Zeus" face ravagii în conturi bancare

12 Aug 2010   •   00:00

Compania californiană specializată în securitate pe internet, M86, a avertizat o instituţie financiară britanică asupra faptului că este victima unor hackeri care, cu ajutorul unui virus sofisticat, numit "Zeus", fură bani din conturile clienţilor săi.

Hackerii au sustras, deja, de la începutul lui iulie, peste un milion de dolari (675.000 de lire sterline), "iar atacul este în curs", a avertizat M86, într-un mesaj preluat de AFP.

Programul-pirat este introdus în mod secret în calculatoare, prin intermediul site-urilor false. Acesta este conceput să "deturneze" operaţiunile bancare online, precizează M86.

Programul-pirat se interpune între bancă şi clienţii acesteia, cărora le arată, când sunt online, starea teoretică a conturilor lor, în timp ce un centru de comandă şi control efectuează tranzacţii, fără ca ei să îşi dea seama de acest lucru.

Un centru de comandă şi control al hackerilor a fost deja identificat în Europa de Est, iar toate informaţiile asupra acestei escrocherii au fost comunicate poliţiei, a dat asigurări M86.

"Aceşti infractori caută fără încetare noi mijloace sofisticate pentru a fura informaţii şi bani, fără să fie detectaţi", a subliniat societatea californiană. "Este tot mai dificil pentru societăţile de securitate să ţină pasul cu proliferarea programelor-pirat noi şi dinamice".

×
Subiecte în articol: IT virus