x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Paranormal Aura corpului

Aura corpului

de Romulus Popescu, parapsiholog    |    05 Aug 2008   •   00:00

Lumea fizică din jurul nostru, din care facem şi noi parte, există şi se menţine datorită energiilor fundamentale care o alimentează, energii universale în care se scaldă totul. Tot ceea ce este creat în lumea fizică este creat mai întîi în lumea energiei de viaţă. Orice formă materială este formată mai înainte în nivelurile structurale ale cîmpurilor energetice.



Lumea fizică din jurul nostru, din care facem şi noi parte, există şi se menţine datorită energiilor fundamentale care o alimentează, energii universale în care se scaldă totul. Tot ceea ce este creat în lumea fizică este creat mai întîi în lumea energiei de viaţă. Orice formă materială este formată mai înainte în nivelurile structurale ale cîmpurilor energetice. În această dimensiune sînt înscrise şi energiile personalităţii noastre. Orice sentiment pe care îl avem se regăseşte înscris în cîmpul energiilor de viaţă. Corpul fizic are orice fel de manifestare înscrisă în fluidul cîmpului informatic din energie. Cîmpul Energetic Universal despre care vorbesc iniţiaţii tuturor timpurilor a început să fie recunoscut şi ştiinţific.

Surse de energie

Acum 7.000 de ani, în India se vorbea despre prana, ca fiind sursa de bază a întregii vieţi. Cu 5.000 de ani în urmă, în China, energia prezentă în orice materie era cunoscută sub numele de ch’i sau yin şi yang, cele două forţe polare care prin echilibrare dau starea de sănătate. În anul 500 î.Hr., în Grecia, Pitagora vorbea despre energia vitală – un trup luminos care poate să vindece, în Evul Mediu, Paracelsius o numea iliaster, Leibnitz vorbea despre elemente esenţiale, Anton Mesmer i-a spus fluid magnetic, W. von Reichenbach, comparînd-o cu un cîmp magnetic, a denumit-o forţa odică, iar după 1200 s-a trecut, datorită nivelului ridicat al ştiinţei, la observarea Cîmpului Energetic Omenesc.

Cîmpul Energetic Omenesc este format din şapte niveluri. Fiecare nivel se extinde în afara corpului cu cîţiva centimetri faţă de cel anterior. Primul nivel, al treilea, al cincilea şi al şaptelea reprezintă cîmpuri structurate de raze de lumină strălucitoare, verticale. Celelalte niveluri conţin substanţe energetice fără formă: al doilea este gazos, al patrulea fluid şi al şaselea este difuz ca lumina din jurul flăcării de la o lumînare. Toate nivelurile combinate menţin corpul fizic în forma sa, îl hrănesc energetic şi asigură sistemul propriu de comunicare şi integrare ce menţine corpul în stare de funcţionare omogenă. Nivelurile Cîmpului Energetic Omenesc acţionează holografic şi interacţionează între ele.

Senzaţii fizice, sentimente

Primul nivel al cîmpului aurei este cel al senzaţiilor fizice, fie ele plăcute sau neplăcute. Dacă acest nivel slăbeşte energetic, corpul fizic se simte slăbit, scade dorinţa de a savura senzaţiile plăcute şi apare dorinţa de inactivitate. Este posibil ca unele senzaţii să fie acceptate cu plăcere, iar altele să fie respinse. Dacă însă primul nivel este puternic, corpul este sănătos şi plin de energie, iar persoana respectivă se bucură de tot ce reprezintă plăcere fizică percepută cu cele cinci simţuri. Folosirea echilibrată a acestui nivel produce o reîncărcare energetică permanentă ce menţine sănătatea fizică.

Al doilea nivel din cîmpul aurei este legat de sentimentele şi emoţiile propriei persoane, nu şi în relaţie cu ceilalţi. Orice mişcare de energie din acest nivel este corelată cu un sentiment încercat faţă de propria persoană. Culorile luminoase de energie, care sînt asemănătoare norilor, reprezintă sentimentele pozitive pe care şi le nutreşte fiecare. Nuanţele întunecate reflectă sentimentele negative faţă de propria persoană. La acest nivel se poate întîlni întreaga paletă de culori. Norii de energie se întind de-a lungul liniilor ce delimitează primul nivel al cîmpului. Existenţa sentimentelor faţă de propria persoană menţine aura în stare de echilibru. Lipsa acestor sentimente opreşte fluxul energetic din acest al doilea nivel şi creează nori insuficient încărcaţi, întunecaţi, producînd disfuncţii corpului. Acest lucru atrage după sine o stagnare la primul şi al treilea nivel, influenţîndu-le şi echilibrul acestora. Dacă stratul al doilea este puternic şi încărcat, există o relaţie bună cu propria persoană. Alături de un prim strat puternic, sentimentele frumoase duc şi la plăceri fizice ce se desfăşoară permanent.

Lumea raţională, lumea relaţiilor

Cel de-al treilea nivel al cîmpului reprezintă lumea noastră mentală sau raţională. Liniile de energie asemănătoare unui voal fin, de culoare galben deschis, pulsează aici cu frecvenţa înaltă. Dacă nivelul este echilibrat şi sănătos, mintea raţională şi intuitivă lucrează armonios, dînd senzaţia de claritate şi echilibru, cu interes pentru învăţătură. O echilibrare a cîmpului primelor trei niveluri duce la sentimentul de putere, încredere în noi, autoapărare. În sens contrar, lipsesc agilitatea şi claritatea mentală. La gînduri negative, pulsaţiile cîmpului sînt lente, întunecate şi distorsionate. Acestea sînt greu de schimbat, căci persoanei respective i se pare totul logic. Dacă primele niveluri sînt slabe şi al treilea este puternic, viaţa va fi mai intensă mental decît prin fizic şi sentimente, ceea ce limitează experienţele de viaţă.

Al patrulea nivel al cîmpului energetic este purtătorul tuturor relaţiilor noastre cu ceilalţi oameni, animale, plante, obiecte, cu Pămîntul, cu Soarele şi chiar cu întregul Univers. Aici se regăsesc toate sentimentele emanate faţă de tot ce ne înconjoară. Energia acestui nivel este voluminoasă şi are aspectul unui fluid colorat. Dacă o persoană revarsă multă iubire asupra alteia, o mare cantitate de energie “dulce” şi roz va curge în valuri uşoare, iar la pasiune rozul este impregnat cu pete portocalii, stimulatoare. Însă dacă se declanşează invidie, energia se întunecă, avînd o culoare verde cenuşiu, fiind vîscoasă şi lipicioasă. Dacă este implicată furia, energia este aspră, ascuţită, tăioasă, pătrunzătoare, avînd o culoare roşie întunecată. În nivelul acesta se află toată iubirea şi bucuria, dar şi lupta şi durerea existente în relaţiile exterioare. Cu cît relaţia cu cineva este mai puternică, cu atît legăturile energetice sînt mai stabile. Astfel că un nivel puternic, sănătos, încărcat duce la relaţii puternice în familie şi societate. Al patrulea nivel slab şi insuficient încărcat duce la puţine relaţii apropiate, la singurătate, la senzaţia de disconfort în relaţia cu persoane care au acest cîmp energetic puternic.

Primele trei niveluri ale aurei reprezintă experienţa fizică, emoţională şi mentală a lumii noastre în corpul fizic. Al patrulea nivel este puntea dintre lumea fizică şi cea spirituală, iar ultimele trei reprezintă acelaşi lucru ca primele trei, dar în lumea noastră spirituală şi nu fizică.

Voinţa şi dragostea divină

Al cincilea nivel este cel al voinţei divine. Aici, totul este altfel reprezentat. Un spaţiu gol perceput în fizic, aici este o lumină de culoare albastru cobalt, iar un obiect solid aici se percepe ca linii goale sau limpezi de energie. În această zonă se găseşte modelul pentru primul nivel al cîmpului. În spaţiul gol din acest nivel se adună fiecare linie albastră de lumină a primului nivel. Nivelul al cincilea îl menţine pe coordonatele sale pe primul nivel. El conţine forma corpului şi forma a tot ce este viu, precum şi modelul vieţii materializate în formă, este un nivel de tonuri precise şi simbolice. Pentru cei cu spirite înalte, nivelul are un cîmp foarte puternic, fiind în rezonanţă cu Spiritul Universal, care-i amplifică puterea. Echilibrul în acest caz se reflectă în punctualitate, casă şi serviciu, oricît de greu ar fi el. Voinţa este şi ea amplificată de Voinţa Universală, căci există şi aşa ceva. Dacă spiritul este scăzut, ordinea pare un obstacol în calea libertăţii. Astfel de persoane îi judecă pe ceilalţi ca avînd creativitatea blocată. Dacă nivelurile al doilea şi al patrulea sînt slabe, dar primul, al treilea şi al cincilea sînt puternice, libertatea creatoare devine o formă dictatorială, de ordine.

Al şaselea nivel al cîmpului este al extazului dragostei spirituale divine. El arată ca nişte fascicule superbe de lumină ce radiază pînă la aproximativ 80 de centimetri faţă de trup. Nu este structurat şi are o frecvenţă foarte înaltă, cuprinzînd toate culorile curcubeului. La un nivel puternic, raze intense de energie ţîşnesc din corp ca nişte raze de lumină. Cînd conştientizăm acest nivel, simţim un puternic sentiment de calm, care ajută la vindecarea eventualelor afecţiuni. Se poate ajunge aici reducîndu-se la tăcere mintea zgomotoasă şi ascultînd, aplicînd meloterapia, meditaţia spirituală, ce duc la iubirea necondiţionată a tot ce există în natură. Dacă nivelul al şaselea este slab, este întunecat şi nu mai are razele de lumină drepte, ci parcă atîrnînd. Salvarea ar fi în hrana spirituală, dar persoana nu recunoaşte starea în care se află şi evoluţia este imposibilă sau îngreunată.

Seninătatea minţii divine

Al şaptelea nivel al Cîmpului Energetic Omenesc reprezintă seninătatea minţii divine şi se compune din linii de energie ale aurei, intense, frumoase, ce au frecvenţe înalte, sclipitoare. Ele se întrepătrund, formînd toate componentele fizice ale corpului material şi se întind în afara corpului pînă la 1-1,3 metri. Acestea au forma unui ou auriu care înconjoară şi protejează tot ce se află în interiorul său. Graniţa sa exterioară este groasă şi întărită ca o coajă de ou. Acest nivel reglementează fluxul energetic din întreaga aură şi împiedică pierderile de energie din cîmp, protejînd în acelaşi timp întreaga aură de agresiuni energetice nedorite din exterior. Ultimul nivel este al “minţii spirituale” racordate la lumea Cîmpului Universal al Minţii Divine. Avînd accesat acest simţ extrasenzorial, se poate primi orice informaţie despre orice din baza de date sau Memoria Universului. Dacă acest nivel este deteriorat, protecţia aurei şi implicit a cîmpului fizic este spartă şi sistemul imunitar este slăbit, fiind o pradă uşoară a agresiunilor energetice exterioare negative. În acelaşi timp, nu se percepe viaţa decît fizic cu cele cinci simţuri, fără a conştientiza existenţa în afara materiei.

VIZUALIZARE. O percepţie extrasenzorială ce include vizualizarea aurei corpului face din fiecare om vizualizat o carte deschisă, în care se pot vedea calităţi, defecte, stare de sănătate, informaţii despre viaţa lui. Dacă orice om ar avea acces la orice informaţii despre aproapele său, viaţa pe Pămînt ar fi greu de închipuit cum s-ar desfăşura. Să ne gîndim numai la ce tensiuni se creează prin publicarea din cînd în cînd a unor date din dosarele Securităţii şi ne putem da seama ce-ar putea însemna să nu existe nimic secret în aura fiecăruia.

STUDII. În 1912, dr Walter Kilner, medic chirurg, şi-a publicat studiile în cartea sa “Atmosfera umană”, în care vorbea despre aura corpului uman pe care a pus-o în evidenţă vizibil în experimentele sale. El a folosit un extract din gudron de huilă numit dicianin, pe care l-a întins pe o lentilă şi cu ajutorul căruia se putea vedea aura sau cîmpul de energie din jurul corpului omenesc. Barbara Ann Brennan, în cartea “Puteri tămăduitoare”, îmbină cunoştinţele acumulate din filozofia orientală cu experienţele sale în ceea ce priveşte aura corpului.

×