x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro România inteligentă Conferința INCOME MAGAZINE: Soluții pentru România în Sectorul Energetic

Conferința INCOME MAGAZINE: Soluții pentru România în Sectorul Energetic

de Redacția Jurnalul    |    23 Ian 2024   •   15:13
Conferința INCOME MAGAZINE: Soluții pentru România în Sectorul Energetic
Sursa foto: Lucian Alecu

În cadrul primei conferințe INCOME MAGAZINE din seria "Soluții pentru România", eveniment ce coincide cu lansarea numărului din ianuarie al revistei, se vor aduce în prim-plan teme de actualitate legate de sectorul energetic din țară. Moderatorul evenimentului, Adrian Ursu, realizator Antena 3 CNN, a subliniat că dezbaterea va viza aspecte esențiale pentru consumatori, precum impactul taxelor asupra prețurilor la gaze și electricitate.

„Va fi foarte spectaculoasă această dezbatere, chiar dacă tema pare pentru specialiști, o să încercăm să o transformăm într-un dialog care să fie util pentru cei care ne privesc, fiindcă, așa cum spuneai și tu, când amintim despre energie, ne gândim la facturile noastre, ne gândim la ce fel de gaz sau ce fel de electricitate vom avea anul acesta și în anii următori", a declarat Ursu.

Principalele subiecte dezbătute vor include prezența ministrului energiei, Sebastian Burduja, alături de conducerea Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE) și reprezentanți ai celor mai mari companii din domeniu. Participanții vor analiza impactul noilor taxe în sectorul energetic și vor discuta despre măsuri concrete pentru a menține prețurile la gaz și electricitate la nivele accesibile pentru consumatori.

"La toate aceste preocupări sau îngrijorări, mai ales că știm, am traversat o criză cu implicații care încă nu s-au șters, o să ne răspundă și ministrul energiei, Sebastian Burduja. Va fi prezentă aici, împreună cu noi, la dezbatere și conducerea ANRE, cea care reglementează piața asta care adesea ne face mari surprize, dar și reprezentanții marilor companii din domeniu, pentru că de la ei o să aflăm ce investiții va avea România", a subliniat Adrian Ursu.

De asemenea, conferința marchează schimbări semnificative pentru INCOME MAGAZINE, care își va transforma periodicitatea, devenind o publicație lunară. Ioana Erdei, director editorial al revistei, a subliniat că această schimbare va permite abordarea în profunzime a subiectelor importante pentru cititori, inclusiv aspecte precum averea statului și autonomia Ținutului Secuiesc.

"În primul rând, în anul 2024 Income Magazine va fi o dată pe lună pe piață. Asta e foarte important și foarte nou pentru cei care până acum ne-au citit și ne-au căutat la chioșcuri. Va fi lunar, nu va mai fi săptămânal. Sunt foarte multe subiecte interesante pe care le-am pregătit și pe care le-am documentat pentru că, bineînțeles, am avut mai mult timp pentru documentare", a explicat Erdei.

Printre subiectele pregătite pentru numărul lunar se află analiza averii statului, cu accent pe companiile deținute, câștigurile și datoriile acestora. De asemenea, se va aborda subiectul controversat al autonomiei Ținutului Secuiesc și se vor prezenta povești antreprenoriale ale afacerilor mici din România.

×
Subiecte în articol: solutii pentru romania income magazine