x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro România inteligentă Conferința națională „EȘTI SIGUR, NU EȘTI SINGUR - Asigurarea imobilelor, singura protecție în fața riscului seismic”

Conferința națională „EȘTI SIGUR, NU EȘTI SINGUR - Asigurarea imobilelor, singura protecție în fața riscului seismic”

de Redacția Jurnalul    |    26 Feb 2024   •   08:20
Conferința națională „EȘTI SIGUR, NU EȘTI SINGUR - Asigurarea imobilelor, singura protecție în fața riscului seismic”

Pe data de 4 martie se împlinesc 47 de ani de la tragicul seism din 1977. Cele 56 de secunde care au zguduit România au lăsat în urmă foarte mulți morți și răniți, iar pagubele au fost evaluate la vremea respectivă la peste două miliarde de dolari.

Deși cutremurul este una dintre marile noastre frici, numărul celor care își asigură locuințele este în continuare foarte mic. Ca urmare, considerăm că este necesară crearea unei strategii de informare, conștientizare și mobilizare pentru a crește siguranța în cazul unor posibile mișcări seismice de mare magnitudine. Acesta este și scopul conferinței naționale „EȘTI SIGUR, NU EȘTI SINGUR - Asigurarea imobilelor, singura protecție în fața riscului seismic”, organizată luni de postul de televiziune ANTENA 3 CNN, parte a Intact Media Group, și cotidianul Jurnalul în cadrul platformei România Inteligentă. Ea va fi transmisă live pe site-urile antena3.ro, jurnalul.ro și pe paginile de Facebook ale Antenei 3 CNN. Printre temele propuse de organizatorii conferinței se numără:

Cine te ajută în cazul unui dezastru de proporții?

Asigurările pentru locuințe, garanția refacerii după dezastru.

Sistemul facultativ de asigurări, soluții personalizate.

Cât poate acoperi ajutorul public în cazul unei catastrofe naționale?

Metode de încurajare a populației pentru încheierea de polițe de asigurare pentru locuințe (deduceri fiscale, stimulente, condiționări).

Pe lista vorbitorilor se vor regăsi nume importante din industria asigurărilor, din zona instituțiilor cu rol de intervenție în cazul producerii unor dezastre, a Guvernului etc. Printre cei care vor fi prezenți îi amintim pe Alexandru Ciuncan - director general al Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR); Nicoleta Radu - director general al Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID); Generalul de brigadă MARIUS DOGEANU - șef Direcție Generală Pentru Protecție Civilă Ministerul Afacerilor Interne; Adrian Câciu - ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene; Sorin Mititelu - vicepreședinte Autoritatea de Supraveghere Financiară; dr. Raed Arafat - secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne etc.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×