x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro România inteligentă Ioan Mang: Legile pentru energii regenerabile necesită modificări și în educație

Ioan Mang: Legile pentru energii regenerabile necesită modificări și în educație

26 Mai 2022   •   13:58
Ioan Mang: Legile pentru energii regenerabile necesită modificări și în educație
Sursa foto: Ioan Mang/a3

Legile pentru energii regenerabile necesită modificări și în educație deoarece este nevoie de speciali;tii ]n domeniu, a spus deputatul Ioan Mand, la Conferinţa Naţională "Energia regenerabilă, soluție anticriză și șansa pentru independență", parte din proiectul România Inteligentă, organizată de Antena 3 și Jurnalul.

"Lucrăm la Legea Hidrogenului, la legea offshore pe eolian. Am avut ieri discuții privind centralele modulare. Toate acestea necesită modificări și în educație, pentru că este nevoie de specialiști pe aceste domenii.

Nu vom putea trece peste noapte să utilizăm hidrogenul, care nu este gaz metan, e cu totul altceva, toate sudurile nu trebuie să aibă porozitati, tot ce înseamnă conexiuni între sisteme, cabluri, toate trebuie să fie securizate, nu că la cazul metan.

Aceste lucruri trebuie să fie introduse în legi și create sisteme și mecanisme de educație pentru cei care vor lucra în acest domeniu. La fel și în ceea ce privește energia nucleară", a explicat vicepreşedintele Comisiei pentru Industrii şi Servicii din Camera Deputaţilor."

El a făcut paralela între faptul că în urmă cu 12 ani România utilizat cărbune în proporție de peste 40% iar astăzi acesta a scăzut la 16%, în favoarea energiilor regenerabile.

"Ar trebui să luăm o măsură urgentă să mărim capacitatea de producție și de stocare pe energia eoliană și a vântului, pentru că dacă doar o consumăm, atunci când ea se produce, nu putem să stabilizăm complet sistemul energetic. Și, de asemenea, să ne gândim și la un mod de a crește capacitatea de producție și a micilor întreprinderi și ferme", a mai spus deputatul.

×
Subiecte în articol: energie regenerabila