x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro România inteligentă Ministrul Energiei, Sebastian Burduja: „Ne-am asumat o misiune aproape imposibilă”

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja: „Ne-am asumat o misiune aproape imposibilă”

de Redacția Jurnalul    |    27 Noi 2023   •   16:45
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja: „Ne-am asumat o misiune aproape imposibilă”

În cadrul Conferinței Naționale de lansare a proiectului RO 3.0 Viziunea Viitorului, desfășurată recent și organizată de Antena 3 CNN, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a prezentat perspectivele și direcțiile pe care România intenționează să le urmeze în domeniul energetic până în anul 2030.

Cu un accent puternic pe siguranța energetică, Burduja a subliniat că obiectivul principal este asigurarea unei surse de energie stabile și securizate pentru toți consumatorii. "Vrem o energie sigură în primul rând," a declarat ministrul, evidențiind importanța unei oferte energetice consistente pentru populație și sectorul industrial.

Burduja a recunoscut provocările existente, menționând că România nu are o strategie energetică națională aprobată de mai bine de un deceniu. "Ne-am asumat o misiune aproape imposibilă," a declarat ministrul, referindu-se la obiectivul de a dezvolta o strategie energetică națională până în primăvară, subliniind necesitatea unui plan bine pus la punct pentru atingerea acestui scop.

„În perspectiva anului 2030, dar nu numai, noi trebuie să dăm un răspuns românesc acestei trileme energetice. Vrem o energie sigură, în primul rând. Apoi, vrem o energie competitivă, la un preț corect, cât mai scăzut, pentru consumatorul final, atât consumatorul casnic, românul de rând, cât și consumatorul noncasnic, deci campaniile românești a căror competitivitate depinde de acest preț la energie electrică și gaze naturale. Și nu în ultimul rând, ne dorim o energie cât mai verde.

Noi acționăm pe toate aceste paliere, dar, țin să menționez, în această ordine de prioritate, adică energia trebuie să fie, înainte de orice, sigură, la un preț corect și, în al treilea rând, o energie verde.

În acest moment, dacă vorbim de orizontul 2030, noi ne-am asumat o misiune aproape imposibilă, dacă ținem cont de experiența ultimilor ani pe care România a avut-o și anume să avem până în primăvară o strategie energetică națională.

Din păcate, România nu are o strategie energetică națională aprobată, validată, formalizată de mai bine de un deceniu”, a precizat Sebastian Burduja, ministrul Energiei,  Conferinţei Naţionale de lansare a proiectului RO 3.0 Viziunea Viitorului, organizată de postul de televiziune Antena 3 CNN.

Conferința Naţională RO 3.0 - Viziunea Viitorului a fost organizată de postul de televiziune Antena 3 CNN, parte a Intact Media Group şi transmisă live pe site-urile antena3.ro, jurnalul.ro şi pe paginile de Facebook Antena 3 CNN și Jurnalul, iar tronsoane ale dezbaterii au fost preluate live pe postul TV Antena 3 CNN.

Conferinţa Naţională de lansare a proiectului RO 3.0 – Viziunea Viitorului a avut loc luni, 27 noiembrie 2023, ora 09:30, ONE TOWER, Sala SCENARIO, Calea Floreasca nr. 165, Etaj 17, sector 1, Bucureşti.

×