x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Articolul zilei Instalaţii industriale complexe, competitive

Instalaţii industriale complexe, competitive

22 Oct 2009   •   00:00

Întreprindere reprezentativă de comerţ exterior, UZINEXPORT-IMPORT este şi în acest an o prezenţă notabilă la Târgul Internaţional Bucureşti. Specia­lizată în exportul de instalaţii industriale complexe pentru industria cimentului, industria metalurgică, industria navală, precum şi de fabrici destinate producerii de diverse mijloace pentru industria constructoare de maşini, această unitate este cunoscută prin activitatea sa multilaterală pe toate meridianele lumii. O listă de referinţă pe care ne-a prezentat-o tovarăşa ingi­ner Ileana Postelnicu, directorul întreprinderii la TIB-'89, cuprinde zeci de obiective industriale realizate de-a lungul anilor în diverse ţări. Printre acestea se numără fabrici de ciment, fabrici de aglomerare, fabrici constructoare de aparate, electrotehnice predate la cheie, cum se spune, unor parteneri din ţări situate în Europa, Asia, Orientul Mijlociu.

Colaborând îndeaproape cu principalele noastre institute de cercetare şi proiectare, specializate în domeniile care fac obiectul activităţii sale. UZINEXPORT-IMPORT oferă partenerilor săi, pe lângă echipamente dintre cele mai diverse, documentaţie tehnică, proiecte, studii de fezabilitate, consultaţii, asistenţă tehnică la montaj şi punere în funcţiune, precum şi o serie de servicii în ce priveşte şcolarizarea personalului, optimizarea şi modernizarea proceselor tehnologice, de altfel tot ce implică realizarea şi punerea în funcţiune a unui obiectiv industrial complex. Pe de altă parte, partenerilor de peste hotare le sunt oferite documentaţii şi instalaţiile necesare realizării unor porturi mi­neraliere, depozite de materii prime, fabrici de aglomerare, oţelării, cocserii, fabrici de feroaliaje. Toate acestea au condus la câştigarea unui binemeritat prestigiu internaţional, întreprinderea având în prezent legături comerciale cu firme din peste 50 de ţări ale lumii.

La actuala ediţie a târgului internaţional găzduit de capitala ţării noastre UZINEXPORT-IMPORT prezintă, pe lângă o serie de produse complexe din nomenclatorul său de export - echipamente diverse, mori de bile, cuptoare pentru industria metalurgică, piese şi subansamble diverse -, şi o serie de grafice sugestive, machete ale unor mari obiective, însoţite de documentaţie tehnică de referinţă, toate ilustrând potenţialul tot mai puternic  al industriei noastre constructoare de maşini, posibilităţile acestei importante ramuri a economiei naţionale de a răspunde prompt oricăror solicitări la export. Sunt, de asemenea, expuse machete ale unor nave maritime şi fluviale, echipamente navale, utilaje şi instalaţii necesare efectuării reparaţiilor la şantierele navale. Practic, toate aceste produse constituie oferta de export a unor întreprinderi prestigioase din ţara noastră, precum Combinatul de Utilaj Greu Cluj-Napoca, Combinatul de Utilaj Greu Iaşi, Întreprinderea de Maşini Grele Bucureşti, Întreprinderea Mecanică Bocşa şi altele, precum şi a celor 8 şantiere navale importante de la Constanţa, Tulcea, Galaţi, Brăila, Mangalia, Olteniţa, Drobeta-Turnu Severin, Giurgiu.

Potrivit declaraţiilor specialiştilor întreprinderii, la actuala ediţie a târgului, numeroşi parteneri de peste hotare au vizitat standurile expoziţiei şi şi-au manifestat dorinţa de a încheia noi contracte. Interesul crescând pentru perfectarea unor tranzacţii reciproc avantajoase este demonstrat, de altfel, de contractele încheiate până la această dată, pentru livrarea către diverşi parteneri a unei largi game de utilaje metalurgice, instalaţii şi altele.

Ilustrând grăitor progresul înregistrat de industria românească constructoare de maşini, participarea Întreprinderii de Comerţ Exterior UZINEXPORT-IMPORT la ediţia din acest an a Târgului Internaţional Bucureşti reprezintă un nou şi important prilej de a oferi tuturor partenerilor de peste hotare o gamă deosebit de bogată de mărfuri, de mare interes în vederea lărgirii, în continuare, a schimburilor comerciale.
Nicolae Militaru - Scînteia, nr. 14.672/1989

×
Subiecte în articol: articolul zilei