x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Special Dinamo Bucureşti, singura echipă cu punctaj maxim

Dinamo Bucureşti, singura echipă cu punctaj maxim

12 Oct 2009   •   00:00

Cu ascendentul moral al victoriei din Ghencea în faţa marii rivale, Steaua, scor 3-0, obţinută în etapa a 3-a, Dinamo ajungea după runda a 7-a cu punctaj maxim, singura echipă din campionat care se putea lăuda cu această realizare.

În partida de la Petroşani, elevii lui Mircea Lucescu au obţinut o victorie la pas, fără să for­ţe­ze, 2-0, prin golurile lui Mateuţ şi Klein. Numai că petroşenenii au avut o echipă "ciuntită" de accidentări şi sus­pendări, iar în poartă a fost folosit un debutant, Ghiţan.

Este drept, şi la Di­namo au fost menajaţi, în perspec­ti­va meciurilor din Cupa Cupelor şi ale echipei naţionale, o serie de titulari, printre care Lupu, Ionuţ Lupescu, Rednic sau Răducioiu, însă ulti­mul a intrat pe final. 20.000 de spectatori au asistat la partida de la Petroşani.

Urmăritoarea liderului, Steaua, a câştigat, de asemenea, în deplasare, 1-0 la Ploieşti în faţa Petrolului, însă a făcut-o cu mare greutate. În faţa unor tri­bune arhipline, steliştii au suferit la finalizare, deşi au do­minat meciul. Lăcătuş, Hagi şi Ilie Dumitrescu nu l-au putut învinge pe portarul Liliac, fost în lotul Stelei, însă, după pauză, a făcut-o fundaşul ploieştean Popa, care a înscris în propria poartă. Steaua a urcat pe poziţia secundă, însă doar pentru faptul că Universitatea Craiova are două meciuri mai puţin disputate.

În parcul din "Ştefan cel Mare", Victoria şi Flacăra Moreni au dat-o la pace, deşi scorul final, 3-2, a lăsat loc unor interpretări de spectacol. O simplă citire a numelor jucătorilor celor două echipe arată că o mare parte au trecut pe la "echipa-mamă", Dinamo. Este vorba de Niţu, Topolinschi, Ursu şi Mirea, de la Victoria, respectiv Tene, Jercălău, Timiş, Daniel Sava, Zare, Dragnea şi Marcu. După ce Coraş a deschis scorul pentru Victoria, Constantin Pană a egalat, însă pentru puţin timp, Ţâră şi acelaşi Coraş aducând lucrurile pe făgaşul normal. Golul din final al lui Dragnea nu a mai contat.

Un meci spectaculos a avut loc la Bacău, unde gazdele au trecut de "U" Cluj cu 4-2. De asemenea, la Ti­mi­şoara, "Poli" şi Inter Sibiu au terminat la egalitate, 2-2. Gazdele au deschis sco­rul prin Varga, sibienii au revenit pe final întorcând rezultatul la 1-2 prin re­u­şitele ex-stelistului Majaru, însă ti­mişorenii au egalat prin Oloşutean cu trei minute înainte de ultimul fluier. A fost etapa care a pre­ce­dat un meci im­portant al echi­pei naţionale pentru ca­lificarea la CM din Italia '90, în de­plasare, cu Danemarca.


DIVIZIA A, ETAPA A 7-A
● Jiul Petroşani - Dinamo 0-2
Mateuţ ('41), Klein ('76)
● SC Bacău - "U" Cluj-Napoca    4-2
Şoiman ('13, '85), Burleanu ('22-pen.), Tismănaru ('56) / Dochia ('41), Biro ('74)
● Victoria - Flacăra - Moreni    3-2
Coraş ('52, '71), Ţâră ('56-pen.) / C. Pană III ('54), Dragnea ('78)
● Petrolul Ploieşti - Steaua    0-1
D. Popa ('48-autogol)
● Poli Timişoara-Inter Sibiu    2-2
Varga ('16-pen.), Oloşutean ('87) / Majaru ('81, '84)
● Corvinul Hunedoara - FC Argeş    2-1
Gabor ('29), Petcu ('66-pen.) / Grigoriu ('86)
● FCM Braşov - FC Olt    1-1
Andraşi ('10) / Şuvagău ('57)
Meciurile Univ. Craiova - FC Bihor şi Sportul Studenţesc - Farul Constanţa au fost amânate.

×