x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Special Sugestii, sesizări, reclamaţii: Comune din Neamţ, codaşe la propagandă

Sugestii, sesizări, reclamaţii: Comune din Neamţ, codaşe la propagandă

10 Mar 2009   •   00:00

La magazinul alimentar nr. 85, în schimb, la raionul mezeluri-brânzeturi, gestionara Cumpăta Elena nu poate justifica dosirea unor mărfuri (culinare de burtă şi de pasăre) primite de la jumătatea lunii decembrie. Se pare că e vorba şi despre un fel de amnezie, de vreme ce, tot aici, 116 sticle Ketchup aveau termenul de garanţie expirat încă din luna februarie.



Gheorghe Daia, şeful magazinului alimentar nr. 80, a ţinut să fie solidar, şi el, întru meteahnă cu femeile. El doseşte însă ceva mai consistent. Adică 700 sticle de vin Riesling, 120 sticle vin Odobeşti, 130 sticle rachiu drojdie, ceva şampanie "Zarea", toate la un loc valorând 26.050 lei.
Exemplele de acest fel sunt, din păcate, mai nu­me­roase. Toate ilustrează tendinţa de căpătuială cu orice chip, serioase carenţe în educaţie.
D. Buznea - Ceahlăul, jud. Neamţ, nr. 2690 din 1989


Secţia propagandă a Comitetului judeţean de partid a organizat un raid-anchetă pe traseul Tămăşeni – Săbăoani-Gherăieşti, la care au participat şi secretarii adjuncţi cu problemele de propagandă ai comitetelor comunale de partid:
Comuna Tămăşeni: impresia de buni gospodari se vede şi din expoziţia cu produse de mică industrie rea­lizate în comună, şi din amplele fotomontaje grupate sub genericul "Aspecte din viaţa şi munca cetăţenilor comunei", care poate constitui un model de realizare. (...) Lasă de dorit însă realizarea mai puţin estetică a unor planşe, acurateţea textelor la altele (de la punctul de do­cumentare politico-ideologică), dar şi menţinerea afi­şu­lui cu angajamentul de anul trecut (la şcoală).
Săbăoani: o notă slabă pentru fotocronicile cu aspecte depăşite de... timp, afişarea angajamentului la muncă patriotică pentru 1988 (! – la şcoală), un articol "tras la indigo" (la gazeta CAP şi la Ferma 1!), expedierea unor sarcini, scrise pe deasupra şi agramat, de mână (la aceeaşi gazetă a Fermei 1 – responsabil Aurel Ofiiceanu), semn că revirimentul nu-i total.
La Gherăieşti, s-a muncit cu folos. O bună impresie lasă "Panoul fruntaşilor" (cu explicaţii largi ale meritelor celor distinşi), ediţia nr. 3 pe ’89 a gazetei comitetului comunal de partid (cu sarcinile economice "la zi"), cabinetul de ştiinţe sociale – cu seturi foto realizate la Muzeul judeţean de istorie, spaţii exemplar îngrijite, o frumoasă vitrină sportivă (la şcoală), prezenţa scenică a copiilor în dramatizarea "Mioriţei" (în activitatea model de la Centrul de cultură şi creaţie "Cântarea României" al comunei).
Deci concluziile sunt clare. Am întâlnit lucruri bune. Neîmplinirile – e adevărat, pe alocuri supărătoare – nu es­tompează însă impresia bună de ansamblu. Iată că seria acestor raiduri-anchetă întreprinse de Secţia propagandă a Comitetului judeţean de partid a stârnit emulaţie, un larg schimb de experienţă, fiecare luând şi aplicând ceea ce este mai bun şi se potriveşte comunei unde munceşte.
Ceahlăul, jud. Neamţ, - nr. 2693 din 1989

×
Subiecte în articol: special