x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special 2005 - File de Jurnal:Zi de vara pana-n toamna

2005 - File de Jurnal:Zi de vara pana-n toamna

de Dana Andronie    |    Miruna Mihalcea    |    28 Dec 2005   •   00:00

A mai trecut o vara. Am mai trecut o data printr-un colt de Rai si l-am lasat la locul lui. Doar amintirile le-am adunat cu grija, le-am prins intr-un sirag de perle pretioase si le-am luat acasa, care-ncotro. Noi le-am adunat la Jurnalul National. Si-acum, la vreme de bilant, le-mpartim cu voi, cititorii nostri, ca doar pentru voi le-am cules si voi le-ati facut sa fie pretioase.

AVENTURI. Obositi de larma si taraboiul din statiunile aglomerate, v-am luat cu noi la Vadu - Grindu Chituc, ultima limba de nisip virgin de pe Litoralul romanesc, amenintata de "poftele" nestavilite ale sacalilor cu conturi grase, gata sa transforme oaza de liniste intr-o afacere profitabila. Am dat o raita si pe la Cetatea Histria, din nordul Litoralului si, totodata, sudul Deltei, ca s-admiram splendoarea pasarilor rare ce au dat nastere unui sport nou: birdwatching. Cu chiu, cu vai, am vizitat si misteriosul complex de biserici cioplite-n creta de la Basarabi, langa Constanta, unic in lume, ferit de ziduri ponosite din lemn putred si inchis circuitului turistic. L-am lasat s-astepte-n continuare fonduri pentru restaurare.

IN LARG SI IN AER. Ne-am dus apoi in larg. Cu "Vedeta Maritima 39" si echipajul ei, "lupii de mare" care au grija sa "apere" legile acesteia. Am lasat in urma apa si ne-am inaltat la cer. Ma rog, nu toti, doar o colega ceva mai indrazneata care ne-a relatat cum e sa "te dai cu parasuta" de la 3.000 de metri. Un zbor de 5 minute si 30 de secunde, in compania unei echipe de parasutisti amatori veniti tocmai de pe meleagurile Norvegiei. V-am dat apoi intalnire cu nea Romca pescarul, sange din sangele primului lipovean stabilit la 2 Mai.

NORD - SUD. Am monitorizat Festivalul Callatis, am mers la patinoarul artificial de la Mamaia, am vizitat primul anticariat din Vama Veche, ne-am intersectat cu presedintele Basescu prin peregrinarile sale estivale, am jucat bridge la malul marii, am transmis din mijlocul furtunii care era cat pe-aci sa-nghita 26 de suflete pierdute-n larg, v-am sfatuit si cum sa va feriti de invazia liliecilor de pe Litoral. Si, nu in ultimul rand, v-am luat cu noi la o sueta, la Cap Aurora, acolo unde sezlongurile au fost inlocuite de un afacerist ingenios cu baldachine, chiar la malul marii. Speram c-am petrecut impreuna o vacanta… calda. Pe curand!

×
Subiecte în articol: special