x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special 5 întrebări pentru DIICOT

5 întrebări pentru DIICOT

de Robert Veress    |    06 Iul 2012   •   11:04
5 întrebări pentru DIICOT
In absenta reactiei Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Combatere a Terorismului – DIICOT la dezvaluirile din articolul 'DIICOT asculta telefoanele redactorilor Jurnalului National. Veress si Ciutacu in rechizitoriul dosarului Boldea', publicat in editiile din 3 iulie 2012 (online), respectiv 4 iulie 2012 (print) ale Jurnalului National, am trimis, ieri, pe adresele oficiale de email ale DIICOT, atat la sediul central, cat si la Serviciul Teritorial Galati, o solicitare de informatii.
Reproducem continutul acestei solicitari (am eliminat formularile protocolare de introducere si incheiere).
'In Rechizitoriul de trimitere in judecata a deputatului Boldea Mihail si a altor persoane, trimis de DIICOT - Serviciul Teritorial Galati, Inaltei Curti de Casatie si Justitie, la data de 27 iunie 2012, se fac afirmatii foarte grave la adresa ziarului Jurnalul National si a ziaristilor Robert Veress si Victor Ciutacu.
Pe parcursul mai multor pagini (247 - 252) se fac trimiteri si se citeaza stenograme ale unor discutii telefonice si mesaje sms purtate / schimbate intre Robert Veress, senior editor Jurnalul National si inculpatul Boza Bogdan, respectiv intre inculpatii Boza Bogdan si Boldea Mihail.
Va rugam sa precizati:
1. A existat/exista un mandat de interceptare a telefoanelor jurnalistului Robert Veress sau ale altui jurnalist de la Jurnalul National?
2. Cum se justifica urmatoarea afirmatie din rechizitoriu:
'Ca urmare a insistentelor inculpatului Boza Bogdan Alexandru de a 'pune presiune pe DIICOT' si de a 'intimida' procurorii de caz, numitul V.R.Z., jurnalist la cotidianul 'Jurnalul National' a discutat cu redactorul sef al publicatiei, care s-a declarat de acord cu inserarea unui articol, conform afirmatiilor inculpatului Boza Bogdan Alexandru'?
3. Avand in vedere faptul ca, asa cum rezulta din rechizitoriu, am 'pus presiune' si 'am intimidat' procurorii de caz (noi, jurnalistii de la Jurnalul National - Robert Veress si Victor Ciutacu), sa intelegem ca suntem acuzati de fapte penale si am fost / urmeaza sa fim incriminati?
4. Conducerea DIICOT isi insuseste punctul de vedere al procurilor de caz, referitor la jurnalistii de la Jurnalul National, asa cum transpare el din Rechizitoriul din 27 iunie 2012?
5. Avand in vedere ca suntem parti in acest rechizitoriu, nu ar fi fost firesc sa ni se aduca la cunostinta acest fapt?'

×