x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special A aterizat aeronava cu ziaristii eliberati!

A aterizat aeronava cu ziaristii eliberati!

23 Mai 2005   •   00:00

Aeronava la bordul careia se afla ziaristii Marie Jeanne Ion, Sorin Miscoci si Ovidiu Ohanesian la Bucuresti a aterizat, azi, la Baza Aeriana 90.

La aeroport se afla familiile jurnalistilor si apropiati ai acestora, colegii de la Prima TV, membrii ai Asociatiei Voluntarii pentru Eliberarea Romanilor Ostatici, care au tricouri pe care scrie "Bine ati venit acasa!"

Un comunicat al Presedintiei a anuntat ca la bordul aeronavei se afla doar cei trei ziaristi, ghidul lor, Mohammad Munaf, fiind retinut de autoritatile americane.

Cetateanul american de origine irakiana Mohammad Munaf a fost preluat in custodie de autoritatile americane, conform legislatiei internationale, a precizat comunicatul.

Autoritatile romane si-au facut datoria de a-l elibera, respectand in acelasi timp legislatia internationala, care prevede in asemenea cazuri ca cetatenii sa fie preluati in custodie de tara a carei cetatenie o au, se mai arata in comunicat.

Presedintia precizeaza ca, "desi Mohammad Munaf si-a exprimat optiunea de a veni in Romania, autoritatile americane si-au exercitat dreptul de a-l retine pe cetateanul american Mohammad Munaf".

Marie Jeanne Ion, Sorin Miscoci si Ovidiu Ohanesian - vor intra in carantina, din momentul debarcarii lor, conform procedurilor standard, a mai anuntat Presedintia.
×
Subiecte în articol: eveniment