x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special A patra săptămână consecutivă de proteste ale românilor din Franţa

A patra săptămână consecutivă de proteste ale românilor din Franţa

de Vladimir Bara    |    13 Feb 2012   •   08:21
A patra săptămână consecutivă de proteste ale românilor din Franţa

Membrii diasporei romanilor din Franta s-au adunat duminica aceasta, 12 februarie 2012, pentru al patrulea weekend consecutiv in fata Ambasadei Romane din Paris. Ei manifesteaza in semn de solidaritate cu protestele din tara. In jur de 30 de persoane – intelectuali, artisti, studenti si muncitori – au petrecut peste doua ore incendiare pe rue Saint Dominique in ciuda celor -6°C. Pe muzica, cu drapele si pancarte, romanii din Franta si-au strigat intr-un cor nemultumirea fata de o clasa politica corupta, incapabila sa reprezinte interesele celor care i-au ales. Manifestantii sunt revoltati de faptul ca, in ciuda demisiei cabinetului Boc, noul Guvern nu corespunde IN NICI UN CAZ cererii cetatenilor din Piata Universitatii. Demonstrantii si-au exprimat indignarea si fata de proiectul de exploatare miniera de la Rosia Montana, demolarile monumentelor istorice din Bucuresti si din tara, proiectul de ingradire a libertatii de exprimare pe internet (ACTA). Sloganurile din fata Ambasadei au invocat instaurarea unui adevarat Stat de Drept si a transparentei decizionale, in plus fata de stoparea coruptiei.

Presedinta Asociatiei ‘Rencontres Patrimoine Europe – Roumanie, doamna Stefana BIANU a declarat ca a venit momentul pentru schimbarea clasei politice si instaurarea unei adevarate democratii in Romania. Doamna ZAHNER, membra a miscarii indignatilor din Franta – Occupy Paris – a fost de asemenea prezenta la protest pentru a-si exprima nemultumirile fata de situatia actuala. Printre demonstranti s-au aflat si blogari Madalexe –www.madalexe.wordpress.com – si Sarah in Romania – http://sarahinromania.canalblog.com – care au urmarit manifestatiile inca de la inceput.
La protest au fost reprezentati si romanii din Amiens, Arras, Douai, Lens, Lille si Bordeaux, prin vocea sociologului Vladimir BARA, unul dintre initiatorii protestului. De asemenea, cetateni britanici, germani si francezi s-au alaturat protestelor. Prieteni ai romanilor de peste hotare sunt de asemenea solidari cu revendicarile celor din Piata Universitatii.
Toti au concluzionat ca protestele vor continua pana cand vocile cetatenilor sunt cu adevarat auzite de catre clasa politica.

×
Subiecte în articol: proteste romani paris