x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Album - Imaginile teribile ale Revolutiei

Album - Imaginile teribile ale Revolutiei

20 Dec 2004   •   00:00

REMEMBER
La implinirea a 15 ani de la evenimentele din decembrie 1989, Agentia Nationala de Presa Rompres a editat albumul "1989 - Revolutia Romana".
In cele 108 pagini, albumul acopera in imagini - unele dintre ele publicate pentru prima data - intervalul cuprins intre 17 decembrie 1989, cand ia amploare revolta de la Timisoara, si 12 ianuarie 1990, cand, dupa tacerea armelor, Romania si-a cinstit eroii.

CRONOLOGIE. Fotografiile, realizate de fotoreporterii Rompres, sunt insotite de texte explicative in limbile romana, franceza si engleza. Albumul contine si o scurta cronologie a evenimentelor dramatice traite de poporul roman in acele zile, precum si extrase din presa internationala privind revolutia romanilor. Fotografiile continute in acest album au ilustrat expozitia Rompres deschisa la Bruxelles, in luna noiembrie, in cadrul manifestarilor europene de marcare a 15 ani de la prabusirea regimurilor comuniste din Europa Centrala si de Est.

DOVEZI. Expozitia de fotografie a Rompres poate fi vizitata in aceste zile la Muzeul National de Istorie a Romaniei. In aceste zile, muzeul organizeaza si alte evenimente, precum lansari de carte si emisiune postala. Alaturi de reconstituirea evenimentelor din decembrie ’89, in cadrul expozitiei "1989 - Sfarsitul dictaturii" sunt prezentate si dovezi ale privatiunilor materiale, socio-economice, culturale si politice suportate de societatea romaneasca in timpul regimului dictatorial. (Gabi Golea)

×
Subiecte în articol: special