x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Anchete Firma lui Felix Tătaru, care i-a făcut imagine lui Băsescu, preferată de liberali. Consiliul Județean Vrancea l-a angajat pe PR-istul lui „Petrov”, pentru campanii antipoluare

Firma lui Felix Tătaru, care i-a făcut imagine lui Băsescu, preferată de liberali. Consiliul Județean Vrancea l-a angajat pe PR-istul lui „Petrov”, pentru campanii antipoluare

de Ion Alexandru    |    29 Iul 2022   •   07:55
Firma lui Felix Tătaru, care i-a făcut imagine lui Băsescu, preferată de liberali. Consiliul Județean Vrancea l-a angajat pe PR-istul lui „Petrov”, pentru campanii antipoluare

GMP Advertising, cunoscuta firmă de PR a și mai cunoscutului Felix Tătaru, care l-a „servit” pe Traian Băsescu în campaniile electorale pentru Primăria Capitalei, dar și pentru obținerea primului mandat la Palatul Cotroceni, a primit, zilele trecute, fără licitație, un contract de la Consiliul Județean Vrancea.

Este vorba despre realizarea a patru campanii care să ajute la conștientizarea populației județului cu privire la nivelul real al calității aerului.

Pe lângă acest obiectiv, Consiliul Județean Vrancea vrea să îi obișnuiască pe cetățenii județului să înțeleagă „implicațiile asupra sănătății umane și a importanței cetățeanului în gestionarea fenomenului de poluare”. Iar aceste campanii fac parte din Planul de menținere a calității aerului 2019-2023.

Pentru etapa aferentă anului în curs, sunt prevăzute patru obiective. Primul se referă la achiziționarea a cinci senzori de poluare performanți, care vor fi amplasați în orașele Focșani, Panciu, Odobești, Mărășești și Adjud, dar și la dezvoltarea unui site. Al doilea obiectiv constă într-o campanie locală OOH în aceste cinci orașe, având drept scop promovarea campaniei, a website-ului și accesarea informațiilor cu privire la nivelul poluării. Al treilea obiectiv se referă la campania de conștientizare a mediului în zece localități din județul Vrancea, campanie care are drept temă „Soluții și provocări locale legate de îmbunătățirea calității aerului pe plan local”, unde beneficiare vor fi localitățile Jariștea, Garoafa, Biliești, Răstoaca, Vizantea și Soveja”. Nu în ultimul rând, al patrulea obiectiv constă într-o campanie de informare de presă locală online.

Pentru toate aceste patru puncte, Consiliul Județean Vrancea, condus de președintele PNL Vrancea, Cătălin Dumitru Toma, a pus la bătaie suma de 270.000 de lei fără TVA și a organizat o procedură simplificată pentru atribuirea contractului. La această procedură s-a înscris un singur ofertant, compania SC GMP Advertising SRL, al cărui unic asociat este omul care l-a făcut președinte pe Traian Băsescu, în 2004, Felix Constantin Tătaru. 

La data de 25 iunie, autoritatea contractantă a încheiat cu SC GMP Advertising SRL contractul în valoare finală de 319.574,5 lei cu TVA inclusă.

×
Subiecte în articol: Felix Tătaru