x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Anchete Misterioasa moarte a lui Nicolae Vlase

Misterioasa moarte a lui Nicolae Vlase

de Adriana Oprea-Popescu    |    15 Ian 2012   •   21:00
Misterioasa moarte a lui Nicolae Vlase

Asociatia 21Decembrie 1989 soli­cita Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie sa preia de la Brasov investigarea noului caz VLASE – decedat in conditii suspecte. "Nicolae Vlase a decedat in mod ciudat in ziua de 12 ianuarie 2012, la o zi dupa inmormantarea jurnalistei Maria Petrascu", se precizeaza in comunicatul remis presei de Asociatie. "Vlase Nicolae este tatal lui Nicusor Vlase, asasinat in conditii misterioase la Brasov, in 23 decembrie 1989, autopsierea lui la Brasov ascunzand criminalii.

Doamna Vlase are dreptul sa cunoasca imprejurarile mortii subite a sotului sau, care a survenit in urma unor complicatii aparute, dubios de repede, in timpul unor operatiuni medicale care nu erau dificile. Trebuie stabilit daca e vorba de accident, de crima sau de malpraxis!

E firesc ca dupa neincrederea in laboratorul de medicina legala de la Brasov, care i-a ascuns cauza mortii copilului ei, Nicusor Vlase, asasinat in decembrie 1989, doamna Vlase sa ceara autopsierea si expertiza direct la INML sau la un laborator de expertiza dintr-o alta capitala din statele membre ale Uniunii Europene.

Toate autoritatile romane trebuie sa dea curs cererii doamnei Vlase. Asociatia va aduce in atentia opiniei publice, dar si a Curtii Europene a Drepturilor Omului acest nou caz creat la Brasov.

Sotii Vlase castigasera procesul la Strasbourg impotriva Statului Roman – fiind parti in celebrul dosar privind Revolutia din decembrie 1989, alaturi de Maries si Asociatia 21 Decembrie 1989. Desi au fost despagubiti pentru tergiversarea anchetei, pana in prezent, desi a trecut mai mult timp, MAE, prin Agentul Gvernamental, nu a facut plata despagubirilor de 15.000 de euro. Daca ar fi avut acesti bani, poate ca Vlase Nicolae ar fi putut sa faca operatia, fara riscuri letale, la Viena, de exemplu!".

×