x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Anchete Proprietatea din Miami pe care Mustea n-o scrie, iar ANI n-o vede

Proprietatea din Miami pe care Mustea n-o scrie, iar ANI n-o vede

10 Feb 2012   •   05:14
Proprietatea din Miami pe care Mustea n-o scrie, iar ANI n-o vede

Guvernul Ungureanu a fost servit opiniei publice ca cel mai tanar si mai capabil instrument aflat in slujba cetateanului roman care a ocupat vreodata Palatul Victoria. Figurile sunt noi, dar obiceiurile au ramas cele vechi, mai ales ca in zona analizei politice se discuta intens despre faptul ca cei care ocupa fotoliile ministeriale sunt de fapt doar niste oameni de fatada ai celor pe care i-au inlocuit - esalonul din umbra menit sa deschida geamurile PDL-ului pentru un aer proaspat, inaintea valului de alegeri din 2012.

In viziunea lui Traian Basescu, cel despre care se spune ca a dat in plic Premierului Ungureanu lista guvernului, cea mai potrivita pesoana care va duce greul misiunii ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale - "crearea premiselor durabile trecerii la Societatea Informationala in Romania", este Razvan Mustea Serban.

Razvan Mustea Serban, deputat PDL. Dornic de a se face remarcat, activitatea sa in cadrul legislativului poate fi caracterizata drept una extrem de activa, dar futila, doar una dintre initiativele sale legislative, din 2008 si pana in prezent, reusind sa treaca de comisiile parlamentare si sa nu fie respinsa definitiv, sau sa fie retrasa chiar de catre initiator.

Deputatul Razvan Mustea Serban, ca orice persoana aflata in slujba statului, a depus cu extrema constiinciozitate, anual, la Camera Deputatilor, declaratiile de avere precum si cele de interese. Insa, cu aceeasi constiinciozitate, tot anual, a uitat sa treaca in toate cele patru declaratii de avere depuse pana in prezent o proprietate.

Conform datelor publice oferite de Block Shopper - unul dintre cei mai mari agenti imobiliari din SUA, domnul ministru Razvan Mustea-Serban detine, in coproprietate cu parintii sai, o proprietate aflata intr-un complex rezidential situat intr-unul din districtele orasului Miami, pe coasta Floridei.

200 de metri patrati, doua dormitoare, doua bai. Valoarea de achizitie a proprietatii, operatiune efectuata in anul 2003, este de 400.000 USD, o suma deloc neglijabila, cu 90.000 USD mai mult decat platise cel de la care a fost cumparata.

Chiar daca in tipizatul declaratiei de avere este specificat, in mod explicit, faptul ca la rubrica bunurilor imobile datele completate trebuie sa faca referire inclusiv la cele aflate in alte tari, in toate cele patru declaratii de avere depuse la Camera Deputatilor de Razvan Mustea Serban nu se face nicio referire la proprietatea americana. Probabil nu este o lacuna de memorie, acelasi persoana fiind cea care poate inventaria o colectie de ceasuri si bijuterii, in valoare de 60.000 de euro sau aceeasi care din scrupulozitate completeaza chiar si functiile neretribuite.

"Legat de declaratia de avere, ca sa inchidem acest subiect, trebuie sa va spun ca provin dintr-o familie care a muncit zeci de ani, tatal meu este un om de afaceri prosper, mama mea este medic. Majoritata lucrurilor din declaratia de avere sunt dobandite inainte de intrarea mea in mandatul de deputat. Deci, toate veniturile mele sunt trecute in declaratia mea de avere, asadar subiectul asta il consider inchis", a declarat jurnalistilor Mustea, atunci cand a fost nominalizat pentru functia de ministru al Comunicatiilor. Intr-un stat de drept, subiectul inchis de Mustea ar trebui sa devina unul deschis pentru ANI, dar Romania este inca departe de acest deziderat, propus in urma cu 22 de ani....


×
Subiecte în articol: mustea dar manual