x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special "Asasinat" politic

"Asasinat" politic

25 Iun 2012   •   11:00
"Asasinat" politic

Jurnalul National a scris de la inceput despre dosarul prin care Adrian Nastase a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare. Si a facut asta in nenumarate articole, anchete, pagini intregi, ani de-a randul. Putem spune ca acest dosar a fost facut la comanda.

O comanda prin care fostul prim-ministru, ministru de Externe si presedinte al Camerei Deputatilor sa fie eliminat de pe scena politica. Felul in care autoritatile statului au pus in scena tot ceea ce s-a intamplat in acest dosar, anii de hartuire permanenta arata foarte clar ca am avut de-a face cu un asasinat politic. Un asasinat politic lent, un asasinat sustinut vreme de sase ani, avand drept lovitura de gratie sentinta de saptamana trecuta. De fapt, Adrian Nastase a fost condamnat de la bun inceput, acesta este adevarul, a fost condamnat din momentul in care s-a primit ordinul politic. Prin cazul sau, in justitia din Romania s-a statuat definitiv "prezumtia de vinovatie".

Si asta inainte chiar de deschiderea dosarului "Trofeul Calitatii". Este un precedent infernal pentru clasa politica, pentru democratia din Romania. Avem asadar de-a face cu o executie politica la cel mai inalt nivel, de la cel mai inalt nivel. O executie inceputa printr-un ordin, printr-o comanda, moment in care Adrian Nastase a primit prezumtia de vinovatie. O executie continuata cu asasinatul propriu-zis intins pe parcursul a sase ani de zile de catre procurorii DNA si, in sfarsit, lovitura de gratie, data de "justitia" din Romania prin condamnarea fara probe directe, fara prejudiciu. Va place sa traiti in Romania? Traiti!

Jurnalul National

×