x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Casa bântuită din Comăniţa 9: EBA, MRU, TRU i-au adus Suspendatului bloggeri găgăuzi

Casa bântuită din Comăniţa 9: EBA, MRU, TRU i-au adus Suspendatului bloggeri găgăuzi

de Luiza Moldovan    |    17 Iul 2012   •   08:57
Casa bântuită din Comăniţa 9: EBA, MRU, TRU i-au adus Suspendatului bloggeri găgăuzi

De cateva zile, de cand il doare capul rau, Basescu parca nu mai e om. Aflat la Cluj in uichend, o da in mod subversiv, cu flacara. Ca flacara democratiei in sus, ca flacara democratiei in jos. Ca parca noi nu stim, parca noi nu cunoastem, parca pe noi nu ne duce si pe noi capu’ asta prost! Ha! Cica sa aprinda flacara democratiei si s-o tina treaza pana la referendum, ca la "Dansez pentru tine", si, daca castiga el, atunci sa ramana aprinsa si daca nu, ei bine, daca nu, atunci fie, sa se stinga, daca asta e dorinta poporului roman retrograd, care vrea ca el sa dispara, sa se duca invartindu-se. Sa se stinga flacara democratiei ca flacara iubirii, daca-mi permiteti o palida metafora.

Ca cica-l doare capu’. Pai atunci sa ia pastile, ca are la farmacie. Sa trimita pe cineva, daca lui ii e jena sa dea cu ochii de farmaciste. Sau sa-i umble in poseta lu’ fosta prima doamna, actualmente prima casnica a tarii. Trebuie sa aiba dumneaei un analgezic, ceva, care-ti ia durerea cu mana.

Uite, na, ca tocmai cazu si "aia mica" in Comanita. "Aia mica" de respira... ma rog... de respira. A venit sa-l sustina in aceste clipe grele ale atacului energetic, ea de-o mana, MRU de alta, ca tot a ramas fara job acuma si are ceva timp la dispozitie. Alo? Domnu’ Ungureanu? Sa stiti ca exista site-uri specializate in recrutare, companii de head-hunting s.a., anunturi la mica publicitate, numai vointa de munca sa aveti!. Ca asa zice Suspendatu’, ca noi nu vrem sa muncim, ca nu ne gasim nimic. In orice caz, daca va permiteti sa stati de atata vreme fara job, inseamna ca e ceva de capul dumneavoastra. Ca din salariul de profesor, ma-ndoiesc ca puteti.

Suspendatul de trista amintire acuza migrene si stari generale de rau numai pe la colturi, ca altfel, daca-l vezi in toata splendoarea, nu pare sa-i acuze decat pe altii. Intr-o intalnire cu bloggerii si cu ziaristii din Republica Moldova, asa atacat energetic cum e el, Suspendatul nu a uitat sa puncteze, disperat si isteric, ca mincinosul ala de Ponta, care ala minte si cand doarme, si ca sa nu creada nimic din ce zice intelectualu’ ala, da?, si apoi, inocent si generos, flutura cifre cosmice despre burse acordate in Romania studentilor din Republica Moldova. Mda. Si altceva? Pai altceva ce sa le mai dea? Sa le mai dea, de pilda, libertate la internet, el, cel mai vartos luptator Suspendat pentru libertatea presei, cel mai vocal aparator al libertatii de exprimare!

Da! Casa din Comanita 9 e zbanghie rau, daca e sa admitem sintagma aia potrivit careia omul sfinteste locul. E clar! Nici sfintii de peste drum de casa, din Biserica Adormirea Maicii Domnului, nici bu-hu-huurile lu’ Aliodor ala, (da, da, ala cu flacara violet), nici poseta primei casnice a tarii nu au fost de natura sa stavileasca starile de rau ale locatarilor din casa bantuita.

Da, avem de-a face cu un atac energetic. Probabil ca le-a venit factura de la Electrica si sunt inca socati de scoruri. Ca sa scape, le recomandam cu sinceritate sa se duca in Gagauzia. Au aia acolo un vin...

×