x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Colaborarea cu PSD - UDMR e in expectativa

Colaborarea cu PSD - UDMR e in expectativa

13 Dec 2004   •   00:00

Liderul UDMR Marko Bela a declarat ieri ca Uniunea isi mentine deocamdata pozitia in legatura cu colaborarea cu PSD, avand in vedere ca nu exista acum o alta majoritate guvernamentala.

NEGOCIERI. Marko Bela zice ca nu a avut nici o intalnire cu liderii Aliantei Dreptate si Adevar
"In acest moment, pana ce altii isi mentin pozitia, ne mentinem si noi pozitia, fiindca nu vedem o alta majoritate guvernamentala", a raspuns Marko unei intrebari legate de continuitatea colaborarii cu PSD. Raspunsul a venit in contextul in care Marko Bela amintise ca printre criteriile "foarte clare" ale Uniunii se numara cel al excluderii PRM dintr-o eventuala colaborare in vederea guvernarii.

Intrebat daca colaborarea cu PSD va continua si in cazul in care acest partid va ramane fara sprijinul PUR, Marko a raspuns ca in aceasta situatie UDMR va analiza "situatia creata". Liderul Uniunii considera gestul PUR de a-si anunta "independenta politica si ideologica" drept o dorinta a acestui partid de a forma un grup parlamentar separat. "Banuiesc ca despre asa ceva ar fi vorba. E o problema interna a partidului si a aliantei, a coalitiei respective. Daca apare o ruptura, atunci vom analiza", a mai spus Marko. El s-a declarat convins ca, pentru ca Romania sa aiba o majoritate guvernamentala stabila, "este nevoie de UDMR", si a mai precizat ca pana in acest moment nu a avut nici o intalnire cu reprezentantii Aliantei PNL-PD in vederea unei eventuale negocieri.

CONTINUARE. La randul sau, presedintele Consiliului Reprezentantilor Unionali din cadrul UDMR, Gyorgy Frunda, a declarat ca, dupa parerea sa, Uniunea trebuie sa continue discutiile cu Uniunea PSD+PUR. Frunda a afirmat ca alegerea lui Traian Basescu in functia de presedinte al tarii nu schimba situatia, iar Traian Basescu, in calitate de presedinte, este obligat de Constitutie sa desemneze premierul din randurile majoritatii parlamentare. El a fost de parere ca majoritatea se poate forma, in acest moment, numai cu Uniunea PSD+PUR, UDMR si alte minoritati.

×
Subiecte în articol: eveniment