x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special “Colecţia colecţiilor”, la al treilea volum

“Colecţia colecţiilor”, la al treilea volum

de Daniela Cârlea Şontică    |    08 Iun 2008   •   00:00
“Colecţia colecţiilor”, la al treilea volum

Ieri după-amiază, Jurnalul Naţional a lansat la Tîrgul de Carte Bookfest al treilea volum al cărţii “Colecţia colecţiilor”, lucrare însoţită şi de CD-urile care însoţesc poveştile de viaţă şi de scenă ale unor mari voci ale muzicii româneşti.

Ieri după-amiază, Jurnalul Naţional a lansat la Tîrgul de Carte Bookfest al treilea volum al cărţii “Colecţia colecţiilor”, lucrare însoţită şi de CD-urile care însoţesc poveştile de viaţă şi de scenă ale unor mari voci ale muzicii româneşti.

 
Sîmbătă după-amiaza, înghesuială mare la standul Jurnalului Naţional de la Tîrgul de Carte Bookfest, desfăşurat la Romexpo. Cititori de Jurnalul şi ascultători de muzică bună au luat cu asalt în jurul orei 15:00 rulota în care se vindeau CD-uri editate de noi de-a lungul vremii alături de Ediţiile de colecţie. Cumpărători au fost destui şi pînă la acea oră, dar atunci, admiratorii Margaretei Pâslaru au avut ocazia să o asculte vorbind la lansarea celui de-al treilea volum din “Colecţia Co­lecţiilor”, publicat de cotidianul nostru. Cu o spontaneitate şi o de­zinvoltură de adevărată artistă, Margareta Pâslaru a declarat: “Vreau să mă urc acolo sus, în rulo­tă, pentru că vreau să vorbesc oa­menilor de acolo. Am învăţat din Occident, acolo aşa se fac lansările, mai ine­dit, neconven­ţional! În plus, este superbă ideea acestei rulote!”. După ce i-a invitat pe cei prezenţi să cumpere volumul nou apărut, artista s-a transformat în cîteva minute în cea mai neconvenţională doamnă a muzicii româneşti, vîn­zînd exemplare din cartea lansată, CD-uri şi împăr­ţind, bine­înţeles, o grămadă de autografe.

La sărbătoarea Jurnalului Na­ţio­nal a participat şi actriţa Rodica Mandache, o colaboratoare fi­delă a ziarului nostru, chiar dacă a trebuit să-şi rupă din timpul pe care îl avea programat pentru re­petiţii la teatru.

 
DE CITIT ŞI ASCULTAT. Al treilea volum al “Colecţiei Colec­ţiilor” cuprinde unele dintre cele mai de succes Ediţii de coleţie cu CD, publicate în ultimul timp de redacţia Jurnalului Naţional.

Volumul proaspăt lansat cu­prinde Ediţiile de Colecţie dedicate marilor intrerpreţi ai cîntului popular şi lăutăresc Maria Lătă­reţu, Ileana Sărăroiu, Maria Tă­na­se, Dona Dumitru Siminică, dar şi marilor voci ale muzicii uşoare ro­mâneşti Mirabela Dauer, An­gela Similea, Margareta Pâslaru şi Corina Chiriac.

În acest nou volum al “Colecţiei Colecţiilor” sînt adunate poveştile tuturor celor amintiţi, dar de data aceasta există o noutate a abor­dării publicistice: în timp ce citito­rul va putea savura povestea per­sonajului, va putea asculta şi me­lo­diile interpretate de el. Aceasta pentru că lucrarea, tipărită în con­diţii grafice de excepţie, este în­so­ţită de CD-urile care au apărut o dată cu Ediţiile de Colecţie.

Se poate spune despre “Colecţia Co­lecţiilor” că este o carte pe care o citeşti şi o asculţi.


“Vreau să mă urc acolo sus, în rulotă, pentru că vreau să vorbesc oamenilor de acolo. Am învăţat din Occident, acolo aşa se fac lansările, mai inedit, neconvenţional! În plus, este superbă ideea acestei rulote”.

Margareta Pâslaru

×
Subiecte în articol: special