x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Consilieri - Văcăroiu şi-aduce oameni din Senat

Consilieri - Văcăroiu şi-aduce oameni din Senat

de Aniela Nine    |    23 Apr 2007   •   00:00
Consilieri - Văcăroiu şi-aduce oameni din Senat

Se aşteaptă ca astăzi preşedintele interimar, Nicolae Văcăroiu, să işi anunţe echipa care il va ajuta să gestioneze treburile Cotroceniului timp de o lună. Deşi se vehicula numele lui Andrei Alexandru pentru funcţia de purtător de cuvant al Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele interimar i-a oferit funcţia jurnalistului Radu Tudor.

Contactat telefonic, Radu Tudor a confirmat că in cursul zilei de sambătă Nicolae Văcăroiu i-a oferit acest post, dar l-a refuzat. "Vreau să imi păstrez libertatea de a-i putea critica pe toţi preşedinţii Romaniei, indiferent cum se numesc ei. Iubesc prea mult meseria de jurnalist pentru a face altfel", ne-a declarat Tudor, care nu doreşte să renunţe nici la proiectele jurnalistice pe care le are. Refuzul lui Radu Tudor l-a pus pe Văcăroiuin situaţia de a căuta un alt candidat.

ECHIPA. Cat priveşte restul echipei, pentru că funcţiile de consilieri prezidenţiali sunt teoretic ocupate, oamenii lui Băsescu fiind in concediu, Văcăroiu a decis să detaşeze o echipă de şase-şapte persoane de la Senat, spun surse parlamentare. Această soluţie rezolvă şi o problemă financiară, persoanele alese urmand practic să exercite o funcţie de consilier prezidenţial, plătite insă din bugetul Senatului. Preşedintele interimar a decis, totodată, ca pentru postul de consilier pe probleme juridice să oferteze o persoană din afara Senatului, dar şi a PSD, pentru a nu da impresia că vrea să politizeze aceste funcţii. Vicepreşedintele Senatului, Doru Ioan Tărăcilă, ne-a declarat că a avut o discuţie cu Nicolae Văcăroiu in urma căreia au decis că, avand in vedere durata scurtă a mandatului, de 30 de zile, atribuţiile care revin funcţiei de consilier prezidenţial să se dea cu delegaţie unor persoane din staff-ul Senatului.

×
Subiecte în articol: eveniment