x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Cozi la urnele din Gara de Nord

Cozi la urnele din Gara de Nord

12 Dec 2004   •   00:00

ALEGERI 2004
Alegatorii care se aflau ieri in tranzit prin Bucuresti, dar si cei care locuiesc in Capitala, dar nu au buletin de Bucuresti, s-au inghesuit ieri la unica sectie de votare din Gara de Nord.
OANA STANCU

NEBUNIE. Sectia de votare din Gara de Nord a fost cea mai aglomerata din tara
La ora 10:00, coada care se intindea pe tot peronul ultimei linii numara circa 700-1.000 de persoane. Inauntrul sectiei special amenajate, doar trei cabine de vot. Usa se deschide la cateva minute, cand politistii care o pazesc lasa sa patrunda cate cinci alegatori. "Va bateti joc de noi. Asa ati facut si la primul tur. Aveati timp sa schimbati situatia sa nu mai stam la cozile astea. In interesul cui e situatia asta? Al nostru, al celor care votam, in nici un caz!", le striga nervoasa o tanara. Multi dintre alegatori au renuntat sa stea la coada si chiar sa mai voteze, altii s-au redirectionat catre una dintre celelalte sectii unde s-a putut vota pe liste speciale, cate una in fiecare sector: in sectorul 2, la Colegiul National "Mihai Viteazul", in sectorul 3, la Scoala 70, in 4, la Colegiul Petru Rares, in 5, la Scoala "I.G. Duca", iar in sectorul 6, la Biroul de Consiliere pentru cetateni, pe Bdul Iuliu Maniu nr. 111. La Scoala Duca, de exemplu, coada pentru listele speciale cuprindea 5-6 persoane.

PROTEST. Asociatia Pro Democratia a protestat si ea ieri pentru felul in care a fost organizata votarea in Gara de Nord. "In ciuda faptului ca, la scrutinul din 28 noiembrie, in sectia de votare nr. 1.311 din Gara de Nord, au votat 1.640 de alegatori si ca, pentru alegerile de astazi, este de asteptat ca numarul alegatorilor care voteaza in aceasta sectie sa fie mult mai mare (ca urmare a faptului ca alegatorii din alte localitati pot vota, in Bucuresti, doar in sase sectii special desemnate pentru acest lucru), sectia a fost organizata intr-o incapere nu mai mare de 15 metri patrati", a comunicat Pro Democratia.

VIZITA. Traian Basescu a facut, ieri, pe la ora 14.00, o scurta vizita la sectia de votare instalata la Gara de Nord. Aparitia sa a iscat o mica invalmaseala: calatori sau simpli gura-casca s-au strans in jurul candidatului Aliantei DA, curiosi sa-l vada mai de aproape sau sa-si spuna of-ul. "L-am prins si din fata, uite! Ce bine ca am camera la telefon", se falea un pustan in fata prietenei lui. Un altul privea cu infrigurare imaginile facute cu "digitala" proprie... "Este! Il am in poza", se lauda el bagand sub nasul parintilor aparatul foto. Pe pozitii au fost si reprezentantii presei care nu au scapat ocazia "sa-l traga in poza" pe Basescu si sa-i ia o declaratie "la cald". Basescu a fost scos din cercul admiratorilor de cativa angajati ai garii - politisti si agenti de paza.

OTOPENI
Pana in jurul pranzului, sectia de votare infiintata pe Aeroportul "Henri Coanda" a fost vizitata doar de circa 500 de persoane. Multi dintre cei care parasesc tara sau dintre romanii care se intorc in tara pentru petrecerea Sarbatorilor de iarna s-au oprit si la urna, exprimandu-si optiunile in alegerea presedintelui. Spre seara, fluenta votantilor s-a mai marit, insa numarul alegatorilor care au votat pe cel mai mare aeroport al Romaniei n-a fost nici jumatate fata de alegatorii din Gara de Nord.
×
Subiecte în articol: eveniment nord gară