x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Elena Udrea, tupeu maxim. Marea cheltuitoare a ţării, regina luxului afi­şat, îl acuză pe Ponta că a fost la Viena

Elena Udrea, tupeu maxim. Marea cheltuitoare a ţării, regina luxului afi­şat, îl acuză pe Ponta că a fost la Viena

de Elena Stan    |    Dan Constantin    |    22 Ian 2012   •   17:00
Elena Udrea, tupeu maxim. Marea cheltuitoare a ţării, regina luxului afi­şat, îl acuză pe Ponta că a fost la Viena

Cu icoana la subtioara, pe post de poseta plic, par strans in coada dupa moda "fata la stapan", boita discret, "de criza", si-a facut reaparitia in public si madam Udrea. Tinta a pro­testelor din intreaga tara, subiect de strigaturi, rime caustice si caricaturi in care apare strans legata de Basescu Traian, Udrea iese la atac dupa zece zile de mutenie.

Spasita, cu jumatate de gura, da dreptate populatiei nemultumite, dar, pe partea disponibila a trompetei, lanseaza acuze la adresa liderilor opozitiei. Campioana partidelor de shopping in care "sparge" bani fara numar, purtatoarea toalelor de lux care costa cat un automobil si a accesoriilor de mii de euro sare la gatul lui Ponta sa-l arate lumii cat de cheltuitor este. A fost la concertul de la Viena si a dat 8.000 de euro, s-a inscris la raliu cu 40.000 de euro, arunca Udrea informatia care sa-l striveasca pe "asa-zisul lider socialist" care ii provoaca riduri adanci si ore de nesomn. Tupeul nu-i lipseste in nici o ocazie Elenei Udrea, dar acum il ridica pe noi culmi. Sa-i trecem in revista, pentru aducere aminte, episoadele in care Nutzy s-a remarcat drept o campioana a lu­xului.

Un ministru de miliarde de euro
Numirea Elenei Udrea in functia de ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului a facut valuri in presa straina. Imediat dupa numire, jurnalistii de la The Sunday Times au scris ca, desi a fost in centrul mai multor scandaluri politice, Udrea a pri­mit ministerul cu cel mai mare buget: 4,4 miliarde de euro, fonduri europene prin Programul Operatio­nal Regio­nal.

Jurnalistii britanici isi aratau nemultumirea ca banii europeni destinati tarii noastre au fost oferiti unui ministru care a pozat in lenjerie intima pentru reviste glossy si care a fost vizat de acuzatii de coruptie. Ingrijorarea acestora a fost si mai mare cu cat s-a auzit pana peste hotare de faptul ca ministerul condus de Udrea a facut obiectul unei Comisii Parlamentare de ancheta privind modul in care aceasta a ri­sipit bugetul Ministerului Turismului in 2009.

Pe langa fondurile UE, Udrea a obtinut aprobare de la Guvern sa implementeze un program in valoare de peste 4 miliarde de euro. Programul National de Dezvoltare a Infrastruturii va fi derulat in perioada 2011-2020 si va fi gestionat de ministerul Dezvoltarii si Mediului. Prin acest program, Udrea da de lucru firmelor apropiate de partid, care executa lucrarile pe banii lor, urmand ca guvernarea viitoare sa plateasca. Multe dintre contractele de moderni­zare a 10.000 km de drumuri judetene au fost deja atribuite frimelor de casa ale PDL, EuroConstruct si UMB Spedition.

Averea cocoseasca a Elenei Udrea
"Eu, cand am venit in politica, am venit cu Mercedes. Eu asa am intrat in politica: cu Mercedes, cu genti, cu pantofi cu toc. Eu nu am venit la 30 de ani in politica si mi-am facut pe urma toate astea. Eu asa am venit. Ba, dimpotriva, pot sa spun ca un pic mai bine imi era inainte (…) din punct de vedere, desigur, financiar. Dar asta nu e relevant", spunea Elena Udrea ca replica la comentariile presei. Impreuna cu Dorin Cocos, sotul sau, Elena Udrea detine peste 10.000 de metri patrati de teren si un bloc de locuinte, compus din subsol, parter si trei etaje. Elena Udrea detine un apartament in Bucuresti si o casa de locuit, potrivit declaratiei de avere, postata pe site-ul MDRT. Udrea are doua autoturisme Mercedes si bijuterii din aur si argint in valoare de 50.000 de euro.

In plus, are in conturi peste 370.000 de euro si peste 1,3 milioane de lei. Udrea a scapat in 2010 de creditul in valoare de circa 3,3 milioane de euro luat de la BRD, care ii provoca insomnii. Acest lucru a fost posibil prin vanzarea unui teren pe care il detinea in Bucuresti inca din 2007, iar pretul obtinut a fost record pentru o piata imobiliara lovita de criza.

Un ministru trendy, fancy, cool
Elena Udrea se imbraca numai cu lucruri scumpe, foloseste creme cu extract de caviar sau de aur de 24 de carate si se plimba prin tara cu elicopterul. In august 2011 s-a iscat un intreg scandal pe marginea rochiei Dolce&Gabbana purtata de blonda de la turism. Dupa ce presa a scris ca Udrea a purtat o rochie de 14.000 de lire sterline, aceasta a venit si ne-a linistit, declarand ca valoarea rochiei sale este in jur de 700 de euro. Nu atat de ieftine sunt gentile de lux, cu care Udrea se afiseaza os­tentativ ori de cate ori are oca­zia. Ea deti­ne cateva genti Hermes Birkin, al caror pret depaseste 10.000 de euro bucata, fiind co­lec­tionara pasionata a produselor Loius Vuitton, deti­nand cel putin zece genti, dintre care unele din colectiile limitate, pentru care trebuie sa astepti si cateva luni. Udrea are genti de la Lady Dior, care pornesc de la 1.300 de euro bucata, Chanel si Gucci, de la 2.000 de euro… toarta.

Dupa modelul Basescu, Udrea se deplaseaza prin tara cu elicopte­rul. "Pe langa masina si avion de linie, uneori mai folosesc si elicop­terul. Pe care mi-l platesc chiar eu, pentru a satisface curiozitatea uno­ra din presa", explica Udrea pe blog.
O ora de zbor costa nu mai putin de 1.400 de euro, iar un drum pana la Alba Iulia sau Delta Du­narii poate ajunge si la cateva mii de euro, fara taxele de aeroport.

×
Subiecte în articol: special Elena Udrea