x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Eliberati la cererea musulmanilor

Eliberati la cererea musulmanilor

23 Mai 2005   •   00:00

Rapitorii celor trei ziaristi romani si ai translatorului lor, Mohamad Munaf, au afirmat ieri, intr-un mesaj difuzat de postul de televiziune Al-Jazeera din Qatar, ca i-au eliberat pe ostatici la cererea musulmanilor din Romania, dar si a unuia dintre demnitarii religiosi sauditi.



  • de MARINA CONSTANTINOIU

  • RESPECTAT. Gruparea care i-a tinut ostatici pe cei patru s-a lasat induplecata de Seicul Salman Ben Fahd al-Udeh
    Postul de televiziune Al-Jazeera a difuzat, cu aceeasi ocazie, o noua inregistrare video cu cei patru rapiti si cu o persoana, care pare a fi purtatorul de cuvant al gruparii care i-a detinut. Fata acestuia era acoperita, iar textul difuzat de Al-Jazeera parea a fi citit de pe o foaie de hartie pe care teroristul o tinea in mana.

    PRECIZAREA. Eliberarea celor trei ziaristi si a ghidului lor de origine irakiana, anuntata, de altfel, cu cateva ore inainte chiar la Bucuresti, "raspunde unei cereri a demnitarului religios saudit Salman Ben Fahd Al-Udeh si a celor a musulmanilor din Romania", a anuntat cel ce pare a fi purtatorul de cuvant al gruparii care i-a tinut ostatici pe cei patru timp de 55 de zile.

    LA STIRI. Inregistrarea video difuzata de Al-Jazeera la buletinele de stiri de la ora 19:00, respectiv ora 20:00 (ora Romaniei) purtau mentiunea "Brigazile Muadh bin Jabal", numele gruparii care a revendicat rapirea celor patru la data de 28 martie, la Bagdad. Al-Jazeera nu a facut precizari in legatura cu initiativa seicului Salman Ben Fahd Al-Udeh, pe care agentia France Presse il prezinta drept un islamist saudit moderat.

    Cu toate acestea, in mai multe randuri, in diverse publicatii, seicul saudit este considerat un apropiat al teroristului Osama ben Laden, dusmanul numarul unu al Statelor Unite.

    ×
    Subiecte în articol: eveniment