x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special EVENIMENT/Stirile zilei

EVENIMENT/Stirile zilei

19 Dec 2004   •   00:00

20 DECEMBRIE 2004

Solicitare - Ciuhandu cere o lege a Lustratiei

Primarul Timisoarei si liderul taranist, Gheorghe Ciuhandu, i-a solicitat presedintelui ales al Romaniei si viitoarei majoritati parlamentare sa promoveze Legea Lustratiei. Aceasta se refera la inlaturarea din functiile publice de conducere a acelor persoane care au facut parte din nomenclatura comunisto-securista de pana in decembrie 1989. Nemultumirea crestin-democratilor se datoreaza "sinistrelor cadouri" pe care Justitia romana le-a facut, pana acum, celor care au comis crime in decembrie 1989 si care pot scapa nepedepsiti prin prescrierea faptelor. (Dana Piciu)

Autonomie - CNS pune conditii Aliantei D.A.

Reprezentantii Consiliului National Secuiesc (CNS) au solicitat sambata conducerii UDMR sa conditioneze Aliantei D.A. garantarea printr-o lege organica a autonomiei Tinutului Secuiesc. Balazs Izsak, vicepresedinte al CNS, a inaintat conducerii Uniunii o scrisoare, solicitand ca aceasta sa fie citita de la tribuna. Totusi, presedintele CRU, senatorul Gyorgy Frunda, a refuzat acest lucru, motivand ca CNS nu face parte din Consiliu.

PBND - Sindicalistii din PRM vor stabilitate

Presedintele Partidului Blocul National Democrat, Florin Bejan, a aratat sambata ca alegerile anticipate nu reprezinta o solutie in acest moment, obiectivul principal fiind stabilizarea situatiei politice, in asa fel incat Romania sa dispuna de un guvern puternic. El a precizat ca formatiunea sa, care inaintea alegerilor a semnat un protocol de colaborare cu PRM, "nu are dreptul, asemenea altor forte politice responsabile, sa expuna Romania unui risc de instabilitate politica". Partidul sindicalistilor va da sprijin parlamentar acelei formatiunii capabile "sa asigure atingerea obiectivelor prioritare ale tarii". (Dana Piciu)

PRM - Buzatu refuza si el o decoratie

Gheorghe Buzatu va returna decoratia "Serviciu Credincios", primita de la presedintele Iliescu, in semn de protest ca figureaza pe aceeasi lista cu laureatul Premiului Nobel pentru Pace, Elie Wiesel. "Daca as fi stiut din timp ca Elie Wiesel se numara intre personalitatile distinse de presedintele Iliescu, as fi refuzat sa figurez pe aceeasi lista cu acela care, in 2002, a clamat violent: «Romania a ucis, a ucis, a ucis»", a spus Buzatu. (Dana Piciu)

Protocol - PBND va sustine ADA

Reprezentantii Aliantei PNL-PD si cei ai Partidului Blocului National Democrat (BND) au semnat ieri un protocol de colaborare prin care parlamentarii PBND vor sustine Alianta D.A. in Legislativ, informeaza Mediafax. Potrivit protocolului, parlamentarii BND vor sustine candidatii Aliantei pentru presedintia celor doua Camere si vor acorda votul de investitura Guvernului PNL-PD. Parlamentarii BND vor sustine toate initiativele legislative ale Guvernului Aliantei si vor sustine Executivul in toate motiunile simple si de cenzura. In urma alegerilor, PBND este reprezentat in Parlament de cinci deputati. (Aniela Nine)
×
Subiecte în articol: eveniment