x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special EXCLUSIV. Condamnat la 7 ani de închisoare, Iacobov s-ar preda, dar n-are sentinţă şi nu ştie unde! Depistat de poliţişti în sectorul 1, afaceristul a fost dus joi seară în arestul Poliţiei Capitalei

EXCLUSIV. Condamnat la 7 ani de închisoare, Iacobov s-ar preda, dar n-are sentinţă şi nu ştie unde! Depistat de poliţişti în sectorul 1, afaceristul a fost dus joi seară în arestul Poliţiei Capitalei

de Victor Ciutacu    |    28 Iun 2012   •   13:19
EXCLUSIV. Condamnat la 7 ani de închisoare, Iacobov s-ar preda, dar n-are sentinţă şi nu ştie unde! Depistat de poliţişti în sectorul 1, afaceristul a fost dus joi seară în arestul Poliţiei Capitalei

UPDATE 20:40 - Omul de afaceri Corneliu Iacobov, condamnat la sapte ani de inchisoare cu executare in dosarul privind prejudicierea Rafo Onesti, a fost depistat de politisti in sectorul 1 al Capitalei si dus in Arestul Politiei Capitalei, a anuntat Inspectoratul General al Politiei Romane, conform Mediafax.

Celelate doua mandate de executare a pedepsei cu inchisoarea din acelasi dosar au fost puse in aplicare de politistii bacauani, Toader Gaurean si Marin Marin fiind introdusi in Arestul Inspectoratului de Politie al Judetului Bacau, mai spune sursa citata.

Judecatorii instantei supreme au hotarat definitiv, joi, condamnarea lui Iacobov la sapte ani de detentie si a lui Toader Gaurean la sase ani in dosarul privind prejudicierea Rafo Onesti, inalta Curte de Casatie si Justitie respingand recursurile declarate in acest proces.

Alaturi de cei doi a fost condamnat si Marin Marin, care a primit sapte ani de inchisoare.

In urma condamnarii pronuntate de ICCJ, instanta de executare urmeaza sa intocmeasca joi actele de incarcerare ale celor trei, mandatele urmand a fi puse in aplicare de politie, care ii va duce pe condamnati in locuri de detinere in functie de domiciliile lor.

----------------------------------------------------

Condamnat de Inalta Curte la 7 ani de puscarie cu executare, omul de afaceri Corneliu Iacobov a contactat telefonic redactia Jurnalul National. "As vrea sa ma predau, dar n-am unde. Nu am cu cine sa vorbesc. Pana la ora 14:00, nu s-a scris nimic la condica. Avocatii mei stau si asteapta comunicarea oficiala a sentintei, iar eu am aflat din presa ca trebuie sa execut pedeapsa. Respect hotararea instantei, dar trebuie s-o si vad. Nu pot sa ma predau pe ce-am auzit la televizor. Cei de la Bacau mi-au spus ca nu mai au locuri si m-au sfatuit sa ma predau la IGPR. Nu stiu ce sa fac".

Iacobov spune ca se considera nevinovat si ca aceasta condamnare a fost calculata atent astfel incat el sa faca parte din "lotul Nastase". "La fond am fost achitat, iar la apel a durat un an motivarea sentintei, fix cat sa pice in aceeasi perioada cu sentinta lui Adrian Nastase. Poate ca vede cineva ca doua dintre judecatoarele care m-au condamnat au facut parte si din completul care l-a judecat pe Adrian Nastase". El a mentionat existenta la dosar a unei expertize prin care s-ar demonstra ca nu ar fi prejudiciat cu niciun leu societatea RAFO Onesti, al carei proprietar a si fost.

Intrebat daca va uza de o cale extraordinara de atac, Iacobov a spus ca se va consulta cu aparatorii sai si ca va face tot ceea ce ii sta in putinta sa-si probeze nevinovatia.

×