x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Familia lui Omar a parasit urgent vila din Baneasa

Familia lui Omar a parasit urgent vila din Baneasa

23 Mai 2005   •   00:00

Ieri, in timp ce aeronava care-i transporta pe cei trei jurnalisti sosea in tara, iar toate privirile erau atintite catre Aeroportul Otopeni, noi am fost curiosi sa aflam ce face in acest timp familia lui Omar Hayssam, cel al carui nume a fost legat la un moment dat de rapirea ziaristilor.



  • de RADU CRIVAT

  • PUSTIETATE. Somptuoasa resedinta a lui Omar Hayssam
    Am mers la casa controversatului om de afaceri sirian, situata in Strada Garlei la numarul 43. In curtea protejata de ochii indiscreti ai trecatorilor de un gard inalt nu se auzea nici un zgomot, desi Hayssam are nu mai putin de sapte copii, cu varste cuprinse intre 1 si 16 ani. Pe strada, nici tipenie. Locul parea pustiu. Dornici sa aflam unde este familia sirianului, am batut la usa unui vecin. Omul ne-a spus, aproape in soapta, ca familia lui Omar a plecat de ceva vreme de acasa. Unde, am intrebat noi, tot in soapta. Dupa un moment de ezitare, vecinul ne-a dezvaluit secretul. Sotia omului de afaceri sirian s-a mutat, impreuna cu copiii, in cartierul Floreasca, intr-un apartament cu patru camere situat intr-un "bloc de arabi". Vecinul ne-a mai spus ca un paznic pazeste zi si noapte casa cat timp proprietarii sunt plecati, dar ca acesta nu vorbeste cu nimeni.

    CONFIRMARE. Cand am dat sa plecam, portile s-au deschis si a aparut, pe trotuar, paznicul. Desi nu a vrut sa vorbeasca, ne-a spus pana la urma ca, acum o saptamana, sotia sirianului a luat copiii si a plecat, dar nu a vrut sa ne zica unde anume. Mirat ca stim de apartamentul din Floreasca al lui Hayssam, paznicul a confirmat ca acolo locuieste familia sirianului acum.

    PROBE. Cat despre dosarul de terorism deschis pe numele lui Omar Hayssam, un procuror si doi ofiteri de politie sunt la Bagdad unde strang probe care sa poata fi folosite in fata instantelor din Romania, dupa cum a declarat presedintele tarii, Traian Basescu.

    ×
    Subiecte în articol: eveniment